Abazović razgovarao sa studentima političkih nauka: Odluka da Crna Gora postane članica NATO 2023. dobila je puni smisao

“Optimističan sam kad je Crna Gora u pitanju. Prostora za napredak ima”

2961 pregleda 3 komentar(a)
Foto: Vlada Crne Gore
Foto: Vlada Crne Gore

Kabinet predsjednika Vlade je u okviru otvorenih vrata, a u cilju snaženja transparentnosti, upriličio posjetu predstavnika Unije studenata političkih nauka Crne Gore koji su iskazali interesovanje za posjetu Vladi kako bi se oni koji se pripremaju da budu diplomate, politički lideri, socijalni radnici i novinari upoznali sa načinom rada izvršne vlasti, saopšteno je iz Službe za odnose sa javnošću Vlade.

Studente je primio predsjednik Vlade Dritan Abazović koji je studentima poželio dobrodošlicu i zahvalio im se na posjeti i intresovanju.

U kontekstu razgovora o vanjskoj politici, kako se navodi, studenti su se interesovali za doprinos Crne Gore međunarodnim organizacijama i efekata članstva u NATO.

“Mnogo je izazova u savremenom svijetu. Odluka da Crna Gora postane punopravna članica NATO - 2023. godine dobila je svoj puni smisao” kazao je Abazović.

"Predstavnici studenata iskazali su interesovanje i za lokalne teme, kao što je toplifikacija Pljevalja, izgradnja puteva u opštini Rožaje, investicija u Bijelo Polje, vodosnabdijevanje u Baru i istakli da je sa nivoa centralne vlasti potrebno jačati lokalnu infrastrukturu kako bi se stvorili uslovi da se mladi vrate u svoje gradove gdje bi započeli radni angažman i zasnovali svoje porodice", navodi se u saopštenju.

Na toj liniji Abazović je kazao da je najvažniji fokus rada Vlade unaprjeđenje životnog standarda građana.

“Optimističan sam kad je Crna Gora u pitanju. Prostora za napredak ima” istakao je on.

"Osim tema unaprjeđenja studentskog standarda, zapošljavanja i smještaja u studentskim domovima studenti su sa premijerom razgovarali na teme razvoja turizma, privrede i jačanja infrastrukture. Studente je ugostio i generalni sekretar Vlade Boris Marić", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: