Đeljošaj: Kad budemo imali stav o učešću u vladi obavijestićemo javnost

"Dobre i ovako ozbiljne odluke, ipak, zahtijevaju malo više vremena"

39643 pregleda 103 reakcija 31 komentar(a)
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović
Đeljošaj, Foto: Boris Pejović

Nosilac liste Albanski forum Nik Đeljošaj kazao je da će kada budu imali konačan stav o učešću u novoj vladi, o tome blagovremeno obavijestiti javnost.

"U toku su analize i konsultacije u okviru Albanskog foruma, kada budemo imali konačan stav, obavijestićemo blagovremeno javnost. Dobre i ovako ozbiljne odluke, ipak, zahtijevaju malo više vremena", napisao je Đeljošaj na Fejsbuk profilu.

On je prošlog petka saopštio da će Albanski forum do ponedjeljka, odnosno danas, donijeti odluku o učešću u novoj vladi.

Prema informacijama "Vijesti", partije koje čine Albanski forum odlučile su, većinom glasova, da uđu u vladu.

U Demokratskom savezu Albanaca (DSA), Nikole Camaja svi su bili za, a u Albanskoj alternative Nika Đeljošaja jedan od zamjenika je bio protiv.

Kod trećeg konstituenta Albanskog foruma, Nacionalne albanske unije čiji je lider Ferhat Dinoša, većina je bila za.

Đeljošaj je ranije isto naveo i da matematički vlada može da se formira bez Albanskog foruma.

"Pokret Evropa sad i Demokratska Crna Gora su adrese koje će preuzeti odgovornost za komunikaciju sa našim međunarodnim partnerima. Vlada Crne Gore sprovodi unutrašnju i spoljnu politiku, možemo biti dio vlade ako i samo ako ta vlada osuđuje rusku agresiju i zalaže se za prava Ukrajine, podržava sankcije EU protiv Rusije, koja štiti prava manjina i poštuje suverenitet susjednih zemalja koje je priznala država Crna Gora", naveo je ranije Đeljošaj.

Bonus video: