Abazović: Ne sviđaju mi se obrisi nove vlade

"Nijesam siguran da ovo kako su krenuli da je to baš najbolji put. Nijesam siguran ali ćemo poštovati što bude volja većine poslanika u parlamentu"

34807 pregleda 64 reakcija 64 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Premijer Dritan Abazović kazao je da nije imao sastanak sa mandatarom Milojkom Spajićem, te da njemu ne insistiraju.

"Mi smo partija koja baštini dijalog. Spremni smo da razgovaramo sa svima, bez obzira na dogovor. Ako bude potrebe za razgovorom, tu smo, torta je spremna da se uruči čim se dogovore i da se izvrši primopredaja vlasti", rekao je Abazović, odgovarajući na pitanja novinara u Tirani.

Abazović je, prenosi portal RTCG, kazao da mu se ne sviđaju obrisi buduće Vlade, ali najvažnije je, kako je kazao, kojim putem Crna Gora ide.

"Nijesam siguran da ovo kako su krenuli da je to baš najbolji put. Nijesam siguran ali ćemo poštovati što bude volja većine poslanika u parlamentu", naveo je Abazović.

Abazović je naglasio da balkanskom tvrdoglavošću može da se ide u konflikt, te dodao da to nigdje ne vodi.

"Bolje je da sve strane sjednu za sto što prije nego da uzaludno traće vrijeme za tim stolom. Potrebno je da se vodi dijalog i da se nađu održiva rješenja. Tenzije i konflikte treba da ostavimo iza nas", ocijenio je on, odgovarajući na pitanja oko dijaloga Prištine i Beograda.

Govoreći o situaciji na Kosovu, kazao je da to nije pitanje za njega već za premijera Aljbina Kurtija.

"Desio se akt koji je katastrofalan, ali ja nisam taj koji treba da odgovara na pitanja o drugoj državi", istakao je on.

Pošto je premijerka Srbije Ana Brnabić kazala da je u Tirani pozvano na smirivanje tenzija na Kosovu i ponovno vraćanje Beograda i Prištine za pregovarački sto, Abazović je kazao da to podržava.

"Mi možemo svojom balkanskom tvrdoglavošću konstatno da idemo u neki konflikt. To ničemu ne vodi, to je pristup iracionalnih ljudi. Kako god bilo na kraju se dogovor mora postići za stolom. Zato je važno da se sjedne što prije, nego da se uzalud traći vrijeme da bi se na kraju opet sjelo za sto”, ocijenio je Abazović, prenosi portal RTCG.

Pozvao je i jednu i drugu stranu da vode dijalog i pronađu održiva rješenja.

"Tenzije, eskalacija, konflikti su nešto što treba da ostavimo iza nas i gradimo potpuno drugačiju budućnost sa mnogo više solidarnosti i zajedništva", zaključio je Abazović.

Bonus video: