Milatović: Abazović nagradio osnivača izdavačke kuće koja objavljuje knjige koje slave četnike i Mladića

"Građanska i antifašistička Crna Gora ne aminuju nikakve nagrade za promociju četništva", poručila je poslanica DPS-a

12034 pregleda 17 komentar(a)
Milatović, Foto: DPS
Milatović, Foto: DPS

Poslanica i predsjednica Savjeta mladih Demokratske partije socijalista (DPS) Sonja Milatović kazala je da je premijer Dritan Abazović juče, dodjeljivanjem plakete Manojlu Manju Vukotiću, nagradio osnivača izdavačke kuće koja se bavi i izdavaštvom naslova koji "slave lik i djelo ratnih zločinaca Draže Mihailovića i Ratka Mladića".

Abazović je juče u Beogradu, na svečanosti u Crnogorskoj kući, uručio zahvalnice istaknutim predstavnicima crnogorske dijaspore i iseljenika za njihov doprinos promociji Crne Gore i jačanju veza sa Srbijom.

Milatović je podsjetila da je izdavačka kuća "Vukotić Media", između ostalih, objavila knjige: "Put smrti (Ispovest četnika o bratoubilačkom ratu)" autora Velibora Džomića, "Golgota četnika" Bojana Dimitrijevića, "Draža - istina o četnicima" Dušana Stupara, kao i knjigu "Komandant" Bojana Dimitrijevića o Ratku Mladiću.

"Na sinoć održanom događaju u Crnogorskoj kući u Beogradu, Abazović se ponovo uživio u ulogu premijera, zaboravljajući da je davno smijenjen u crnogorskom parlamentu, ni manje, ni više nego zbog izdaje nacionalnih interesa. Tom je prilikom za posebne rezultate na polju promocije države Crne Gore, u kojoj ga je, na njenu nesreću, spletom okolnosti zapalo da bude na čelu njene Vlade, nagradio i čovjeka, koji je osnivač izdavačke kuće 'Vukotić Media', koja se bavi i izdavaštvom naslova, koji slave lik i djelo ratnih zločinaca Draže Mihailovića i Ratka Mladića", saopštila je Milatović.

U krajnjem se, kako je rekla, postavlja pitanje u čije ime je odlazeći premijer sinoć u Beogradu dodijelio tu nagradu i za koje tačno rezultate.

"Neka mu bude jasno i danas i zanavijek da građanska i antifašistička Crna Gora ne aminuju nikakve nagrade za promociju četništva, već, naprotiv, osjećaju prezir prema njegovim činjenjima koja dodatno afirmišu četničku ideologiju u Crnoj Gori, i zato… Abazoviću, nagradu ste dodijelili u svoje ime, a ne u ime Crne Gore, koja se, za razliku od mnogih današnjih vlastodržaca u njoj, među kojima ste i Vi, vječito gnušala sluganstva i podaništva, kojem ste, kako u kontinuitetu demonstrirate, i više nego skloni", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: