DNP jednoglasno podržao sporazum o formiranju vlade

"Vjerujemo da je vrijeme podjela i vještačkih tenzija daleko za nama, i da svima treba da bude cilj Crna Gora - građanska država u Evropskoj uniji. DNP je spreman da u tom procesu da svoj puni doprinos", saopšteno je iz te partije

21570 pregleda 176 reakcija 20 komentar(a)
Foto: Luka Zeković
Foto: Luka Zeković

Predsjedništva Demokratske narodne partije (DNP) jednoglasno je donijelo odluku da se podrži Sporazum o parlamentarnoj podršci i konstituisanju 44. Vlade i 28. saziva Skupštine Crne Gore.

Iz ove partije poručuju da je ovom odlukom DNP "još jednom pokazao državnički karkater i bez obzira na dug i iscrpljujući pregovarački proces, pokazao da mu nikad nisu bile primarne funkcije u svom ideološkom i političkom djelovanju, što potvrđuje i koalicioni sporazum".

"Ostajući privrženi svom programu i uvjerenju, očekujemo da ćemo dati puni doprinos napretku i društvenoj koheziji naše države. Takođe, vjerujemo da je vrijeme podjela i vještačkih tenzija daleko za nama, i da svima treba da bude cilj Crna Gora - građanska država u Evropskoj uniji. DNP je spreman da u tom procesu da svoj puni doprinos", saopšteno je iz te partije.

U saopštenju se navodi da iskazuju zadovoljstvo i ponos što je upravo lider DNP-a Milan Knežević predvodio izbornu listu koalicije Za budućnost Crne Gore koja će participirati u vladi i čiji će kandidat Andrija Mandić biti izabran za predsjednika Skupštine.

Predsjedništvo DNP-a je donijelo i odluku o održavanju trećeg kongresa koji će se održati 23. decembra.

Bonus video: