Vuković: Svima je jasno da ne postoje elementarni uslovi za organizaciju popisa; Nikolić: DPS nije usamljen u apelima

Evropski parlament usvojio je Izvještaj o Crnoj Gori za prošlu godinu, izvjestioca Tonina Picule, kao i amandman u kome se navodi da bi popis stanovništva trebalo održati kada se završi politički zastoj u državi

7981 pregleda 20 reakcija 20 komentar(a)
Vuković, Foto: Boris Pejović
Vuković, Foto: Boris Pejović

Svima je jasno da ne postoje elementarni uslovi za organizaciju popisa stanovništva i domaćinstava u Crnoj Gori, kazao je potpredsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) Ivan Vuković.

Evropski parlament usvojio je ranije danas Izvještaj o Crnoj Gori za prošlu godinu, izvjestioca Tonina Picule, kao i amandman u kome se navodi da bi popis stanovništva trebalo održati kada se završi politički zastoj u državi.

“Izuzimajući one u Crnoj Gori kojima je cilj da, zarad tuđih interesa, od popisa naprave prevaru, svima je jasno da ne postoje elementarni uslovi za organizaciju ovog procesa. Odlaganje ili bojkot”, poručio je Vuković na Tviteru /Twitter/.

Poslanik DPS-a Andrija Nikolić kazao je da ta partija nije usamljena u apelima da se popis odloži.

Nikolić
Nikolićfoto: Luka Zeković

“Gle čuda, i EP je procijenio da popis treba odložiti za neko reguralnije vrijeme. I šta sad? Jesmo li zemlja kandidat za članstvo u EU koja slijedi sugestije Brisela, ili provincija srpskog sveta koja će ući u sukob sa Briselom?”, naveo je Nikolić na Tviteru.

Bonus video: