Vlada će uputiti pomoć civilima u Palestini

Premijer je rekao da je Vlada primila inicijativu 40 NVO da se uputi pomoć. Ministarstvo finansija dobilo zadatak da odredi kolika će biti novčana pomoć koja će biti upućena kroz program Ujedinjenih nacija

10917 pregleda 32 reakcija 19 komentar(a)
Foto: Printscreen YouTube
Foto: Printscreen YouTube

Vlada Crne Gore prihvatila je inicijativu 40 nevladinih organizacija da uputi pomoć civilima u Palestini i dala zeleno svjetlo Ministarstvu finansija da vidi o kolikoj novčanoj pomoći će biti riječ.

Predsjednik Vlade Dritan Abazović rekao je na današnjoj sjednici da je ovaj zahtjev, po njegovom sudu, potpuno opravdan.

"Da se finansijski pomognu građani Palestine, civili, djeca koji su se našla u nevjerovatnoj nedaći nakon što su počeli ratni sukobi između Izraela i Hamasa. Mi ne zauzimamo strane, vodimo politiku mira i nastavićemo to da radimo. Pomogli smo Turskoj kad se desio zemljotres, pomogli smo Sloveniji kad su bile poplave, Ukrajini da ne pričam, procentualno više nego neke supersile Evrope...", rekao je Abazović.

On je apelovao da, ako su ministri saglasni, Vlada finansijski pomogne.

"Nije to neka pomoć bog zna kakva. Da pomognemo civile koji su u katastrofalnoj situaciji vezano za hranu, ljekove, vodu... Da damo jednu finansijsku injekciju humanitarnog karaktera. Prihvatamo inicijativu tih NVO i Vlada će u skladu sa svojim mogućnostima dati pomoć u tom pravcu, navijajući da tamo što prije nastupi mir".

Novac bi, objasnio je premijer, bio upućen kroz program Ujedinjenih nacija.

Bonus video: