Boris Mugoša izabran za predsjednika Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata

"Mugoša je istakao da će u fokusu rada podgoričkog odbora biti predlaganje konkretnih mjera kako bi Podgorica bila bolje i kvalitetnije mjesto za život svih njenih građanki i građana"

14190 pregleda 21 reakcija 21 komentar(a)
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate
Mugoša, Foto: Socijaldemokrate

Boris Mugoša je na sinoć održanoj sjednici Odbora Glavnog grada Socijaldemokrata (SD) izabran za predsjednika navedenog odbora, saopšteno je iz te partije.

"Zahvalivši se na nepodijeljenoj podršci, Boris Mugoša je istakao da će u fokusu rada podgoričkog odbora biti predlaganje konkretnih mjera kako bi Podgorica bila bolje i kvalitetnije mjesto za život svih njenih građanki i građana (rješavanje brojnih komunalnih izazova, poboljšanje poslovnog ambijenta i otvaranje novih radanih mjesta, podrška socijalno ranjivim kategorijama i otvaranje novih socijalnih servisa, unapređenje kulturne ponude, podrška sportistima i sportskim kolektivima, poboljšanje putne infrastrukture i dr)", navodi se u saopštenju SD-a.

Kako se navodi u saoppštenju, Mugoša je pohvalio rad odbornika te partije u gradskom parlamentu i istakao neophodnost da svi članovi odbora Glavnog grada SD-a intenziviraju komunikaciju sa građanima, kako bi zajedno sa njima kreirali konkretne predloge za unapredjenje uslova života u raznim djelovima grada.

"Sjednici odbora prisustvovao je predsjednik Socijaldemokrata, Damir Šehović koji je govorio o aktuelnoj društveno-političkoj situaciji u kontekstu nastavka političke agonije i vrijednosnog posrnuća kroz formiranje parlamentarne većine koja zavisi od antievropskih, antievroatlanskih i anticrnogorskih političkih subjekta", dodaje se.

Kazali su da se Šehović osvrnuo i na predstojeći popis i još jednom ukazao na sve razloge neophodnosti bojkota istog zbog nepostojanja ni minimuma političke i institucionalne volje da se isti održi uz adekvatan monitoring koji bi garantovao validnost njegovih rezultata.

Istakao je i činjenicu da su opravdanost zahtjeva za odgađanjem popisa na nekoliko mjeseci potvrdile i relevantne NVO, gotovo svi nacionalni savjeti manje brojnih naroda, kao i Evropski parlament.

"Još jednom pozivam građane da ne podlegnu pritiscima i užasnoj propagandi kojoj su izloženi i da razumiju da ovo nije pitanje partija nego države i vrijednosti na kojima počiva, jer je naša obaveza da pružimo jasan i hrabar otpor politici koja želi da nas vrati u nacionalističko blato u kojem smo 90-tih godina bili", zaključio je Šehović

Bonus video: