Mašković: Novoj gradskoj upravi dobro ide samo podizanje cijena usluga, preostalo samo da počnu da naplaćuju vazduh

"Odluka o uvećanju cijena zakupa tezgi na Gintašu, u Bazaru, Forumu i drugim pijačnim objektima donijeta je bez prethodne konsultacije sa prodavcima što će se negativno odraziti na njihovo poslovanje"

5145 pregleda 45 reakcija 10 komentar(a)
Mašković, Foto: Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore
Mašković, Foto: Medijski tim Socijaldemokrata Crne Gore

Novoj gradskoj upravi dobro ide samo podizanje cijena usluga građanima i privredi, kazao je šef odborničkog Kluba Socijaldemokrata (SD) i Liberalne partije (LP) u Skupštini Glavnog Grada Miloš Mašković.

On je komentarisao odluku Preduzeća Tržnice i pijace da donesu novi Cjenovnik koji će važiti vjerovatno od Nove godine, zbog uticaja inflacije.

"Odluka o uvećanju cijena zakupa tezgi na Gintašu, u Bazaru, Forumu i drugim pijačnim objektima donijeta je bez prethodne konsultacije sa prodavcima što će se negativno odraziti na njihovo poslovanje", istakao je Mašković.

"Prodavci suočeni s povećanim troškovima poslovanja i smanjenim profitom biće prinuđeni na povećaju cijene svojih proizvoda što predstavlja novi udar na džep građana Podgorice”, dodao je on.

Kazao je da će na narednoj sjednici Skupštine Glavnog grada tražiti da se ova odluka ne donese i naglasio da je pored ovog povećanja, najavljenog povećanja cijene vode, odvoza smeća i parkinga u Glavnom gradu preostalo "samo da nova gradska uprava počne građanima Podgorice da naplaćuje vazduh."

Mašković kaže i da je ovo poskupljenje nerazumno s obzirom na tešku ekonomsku situaciju u kojoj se nalaze građani i privreda

"Ne može se opravdavati uvećanje cijena činjenicom da se nekoliko godina cijena nije uvećavala. Umjesto da podržava lokalne preduzetnike i omogući pristupačne cijene, ovo preduzeće ide u suprotnom pravcu, što će imati dugoročne posljedice po tržište i lokalnu ekonomiju", zaključio je Mašković.

Bonus video: