GO Demokrata podržao sporazum o vlasti i svoje kandidate za ministre, Popović kandidatkinja za potpredsjednicu Skupštine

"Prepoznajući važnost saradnje, Glavni odbor pozdravlja rezultate nedavno okončanih pregovora s mandatarom za sastav 44. Vlade Crne Gore", saopšteno je

9790 pregleda 15 komentar(a)
Sa sastanka Glavnog odbora Demokratske Crne Gore, Foto: Demokratska Crna Gora
Sa sastanka Glavnog odbora Demokratske Crne Gore, Foto: Demokratska Crna Gora

Glavni odbor (GO) Demokratske Crne Gore na današnjoj sjednici potvrdio je sporazum o vršenju vlasti i formiranju 44. Vlade Crne Gore i podržao sve kadrovske odluke i predloge Predsjedništva Demokrata, saopšteno je iz te partije.

"Glavni odbor, saglasno Statutu Demokrata donio je odluku da kandidatkinja za potpredsjednicu Skupštine Crne Gore bude Zdenka Popović, potpredsjednica Demokrata", navodi se u saopštenju.

Popović
Popovićfoto: Demokratska Crna Gora

Kako su kazali iz Demokrata, prepoznajući važnost saradnje, Glavni odbor pozdravlja rezultate nedavno okončanih pregovora s mandatarom za sastav 44. Vlade Crne Gore.

"Kroz te pregovore, Demokratama je pružena prilika da snažno utiču na buduće smjernice razvoja države, što potvrđuje šest članova Vlade i potpredsjednik Skupštine Crne Gore iz redova naše stranke", navodi se u saopštenju.

U svijetlu budućih izazova i prilika, Glavni odbor želi naglasiti nekoliko ključnih prioriteta na koje će buduća vlast posebno usmjeriti svoje napore.

"To su, prije svega, ubrzane evropske integracije, jačanje kredibilnog članstva u NATO-u, poštovanje svih međunarodno preuzetih obaveza, snažna i odlučna borba protiv svih oblika organiziranog kriminala i korupcije, te sveobuhvatno ekonomsko i socijalno osnaživanje svakog građanina Crne Gore", stoji u saopštenju Demokrata.

Naša vizija je, kazali su, jasna i odlučna – graditi modernu, prosperitetnu, pomirenu i pravednu Crnu Goru u kojoj će svaki građanin imati priliku za kvalitetan život.

Bonus video: