NAU: Izjava Vučića neistinita i šovinistička, grubo je miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje

"Necivilizacijska i šovinistička logika i logistika neće imati mjesta u državnom biću i multietničkom društvu Crne Gore"

20392 pregleda 51 reakcija 40 komentar(a)
Lider NAU-a: Ferhat Dinoša, Foto: Boris Pejović
Lider NAU-a: Ferhat Dinoša, Foto: Boris Pejović

Nacionalna albanska unija (NAU) je saopštila da je izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića da u vladu Crne Gore mogu samo oni koji govore najgore o Srbiji "neistinita i šovinistička" o da predstavlja grubo miješanje u unutrašnje stvari Crne Gore.

"Današnja izjava predsjednika Srbije Aleksandra Vučića kako neko ko hoće da uđe u vladu Crne Gore 'mora da kaže sve najgore o Srbiji' i da u Vladu Crne Gore ne može 'neko ko je Srbin i ko nije opsovao Beograd', ne samo da je neistinita i šovinistička, nego predstavlja i grubo miješanje u unutrašnje stvari naše zemlje", navodi se u saopštenju NAU.

Lider NAU-a je Ferhat Dinoša.

Oni su osudili izjavu Vučića i očekuje da to isto učine i svi oni koji su dali podršku budućoj 44. vladi Crne Gore.

"Pogotovo čelnici koalicije Za budućnost Crne Gore koje bije glas da su produžena ruka Vučića u našoj državi. Mi smo podržali buduću vladu Crne Gore na čelu s liderom Pokreta Evropa sad Milojkom Spajićem da bi samostalno i suvereno odlučivala o evropskom, evroatlantskom i dobrisusjedskom, dakle prozapadnom putu naše države a ne da joj mentoriše bilo koji Alesandar, mali ili veliki. Necivilizacijska i šovinistička logika i logistika neće imati mjesta u državnom biću i multietničkom društvu Crne Gore", zaključuje se u saopštenju.

NAU je na posljednjim parlamentarnim izborima bila dio koalicije Albanski forum, koju još čine Albanska alternativa i Demokratski savez Albanaca.

Bonus video: