Milatović u posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu na poziv kralja Čarlsa III

Predsjednik Crne Gore boraviće u Ujedinjenom Kraljevstvu od 24. do 26. oktobra

14723 pregleda 87 reakcija 32 komentar(a)
Milatović, Foto: Boris Pejović
Milatović, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović boraviće u posjeti Ujedinjenom Kraljevstvu od 24. do 26. oktobra, na poziv britanskog kralja Čarlsa III.

Kako je saopšteno iz Službe za informisanje Predsjednika Crne Gore, Milatović je prvi predsjednik Crne Gore koga će britanski suveren u bilateralnoj posjeti primiti u Bakingemskoj palati.

"U okviru posjete Londonu predsjednik Milatović sastaće se sa ministrom vanjskih poslova, Komonvelta i razvoja Džejmsom Kleverlijem i specijalnim izaslanikom britanskog premijera za Zapadni Balkan lordom Stjuartom Pičom. Takođe, srešće se i sa predsjednicom Evropske banke za obnovu i razvoj Odil Reno- Baso i Bordom direktora te institucije", piše u saopštenju.

Navodi se da će Milatović održati predavanje na London School of Economics (LSE) i zajedno sa ministrom Kleverlijem prisustvovati svečanoj ceremoniji – 40. godišnjice prestižne Chevening stipendije.

"On će gostovati i u jednoj od najpoznatijih svjetskih političkih talk-show emisija, "Hardtalk" na BBC-u, na temu dešavanja u Crnoj Gori i regionu Zapadnog Balkana", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: