URA PES-u: Još nijeste ni sjeli u fotelje, a već ste oštetili budžet građana za najmanje 700 hiljada eura

"Ako se po jutru dan poznaje, čini se da će Spajić i Milović zbog sopstvene nesposobnosti znati samo kako da odlažu odluke, kako da dugo pregovaraju i kako da oštete budžet građana", piše u saopštenju GP URA

17248 pregleda 35 reakcija 35 komentar(a)
URA, Foto: URA
URA, Foto: URA

Građanski pokret URA saopštio je danas da je Pokret Evropa sad (PES) već državi napravio štetu od 700.000 eura.

Oni su reagovali na saopštenje PES u kome se između ostalog navodi da će država zbog odlaganja popisa stanovništva imati trošak zbog "veoma neozbiljnog odnosa" odlazeće Vlade i opstrukcija opozicije.

"Evropa sad predvođena Spajićem i Milovićem pokazala je svoju nesposobnost u procesu sastavljanja Vlade, gdje su gotovo za pet mjeseci jedva uspjeli da dođu do nekog dogovora. Tako da nas uopšte ne iznenađuje što nastavljaju svoju nesposobnost dalje da demonstriraju, a da onda za nju traže izgovore u drugima. Još nijesu ni sjeli u fotelje, a već su oštetili budžet građana za najmanje 700 hiljada eura. Ako se po jutru dan poznaje, čini se da će Spajić i Milović zbog sopstvene nesposobnosti znati samo kako da odlažu odluke, kako da dugo pregovaraju i kako da oštete budžet građana", piše u saopštenju GP URA na čijem je čelu predsjednik Vlade Dritan Abazović.

Predsjednik PES i mandatar za sastav vlade Milojko Spajić najavio je juče da će nova izvršna vlast, zajedno sa parlamentarnom većinom predložiti odgađanje popisa stanovništva na mjesec dana, kako bi se u tom periodu stvorili uslovi da taj proces dobije apsolutni legitimitet.

Popis stanovništva zakazan je za period od 1. do 15. novembra.

Odlaganje popisa za mjesec povećaće ukupne troškove tog procesa 20 odsto, što je oko 600.000 do 700.000 eura, saznaju “Vijesti” nezvanično u Upravi za statistiku (Monstat).

Bonus video: