Abazović: Nasilje i razaranje nikad ne smiju biti rješenje

Abazović, saopštili su iz Kabineta, učestvuje na Tbilisi Silk Road forumu koji okuplja 2.000 učesnika iz 60 država svijeta, političke i poslovne lidere

4050 pregleda 20 reakcija 2 komentar(a)
Foto: Kabinet Predsjednika Vlade
Foto: Kabinet Predsjednika Vlade

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović istakao je da se Crna Gora moli za mir dodajući da nasilje i razaranje nikad ne smiju biti rješenje u bilo kojoj situaciji.

Abazović, saopštili su iz Kabineta, učestvuje na Tbilisi Silk Road forumu koji okuplja 2.000 učesnika iz 60 država svijeta, političke i poslovne lidere, stručnjake i predstavnike međunarodnih organizacija, međunarodnih finansijskih institucija, s ciljem ispistivanja faktora koji efikasno definišu regionalnu i globalnu trgovinu i povezanost.

Dritan Abazović
foto: Kabinet Predsjednika Vlade

Premijer je govorio na uvodnom panelu, zajedno sa premijerom Gruzije Iraklijem Garibašvilijem, premijerom Republike Jermenije Nikolom Pašinjanom i premijerom Azerbejdžana Ali Asadovim, čiji je ovo prvi susret nakon nedavnih ratnih dejstava dvije države u Nagorno-Karabahu.

Dritan Abazović
foto: Kabinet Predsjednika Vlade

"Samo ako smo dobro povezani putevima i infrastrukturom možemo obezbijediti zajednični prosperitet. Open-door policy je princip u koji vjerujemo i koji ćemo uvijek snažno zagovarati", naglasio je tokom panela, dodajući da Crna Gora i Gruzija imaju slične misije da povežu sve svoje susjede i da uvijek budu nosioci poruke mira i stabilnosti.

Bonus video: