Omladina SD: Vlada Srbije crnogorske studente koristi u političke svrhe, nova Vlada da reaguje

"U vremenima kada su novoj vladi usta puna evropskih i evroatlanskih vrijednosti očekujemo pravovremenu i adekvatnu rakciju buduće Vlade"

3392 pregleda 19 komentar(a)
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore
Ilustracija, Foto: Socijaldemokrate Crne Gore

Omladina Socijademokrata saopštila je da je Vlada Srbije komunikaciju sa predstavnicima crnogorskih studenata u Srbiji zloupotrijebila u političke svrhe, da se umiješala u unutrašnja pitanja Crne Gore, a nova crnogorsku Vladu je pozvala da reaguje.

Predstavnici Saveza studenata Crne Gore u Srbiji juče su se sastali sa potpredsjednikom Vlade Srbije i ministrom odbrane Milošom Vučevićem i ministrom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikolom Selakovićem.

Tom prilikom predstavili su im inicijativu kojom bi kopija popisnice postala integralno dokazno sredstvo o nacionalnoj pripadnosti prilikom apliciranja za ostvarivanje prava na besplatno školovanje studenata iz Crne Gore u Srbiji.

"Nedavni sastanak u Srbiji izaziva ozbiljnu zabrinutost, prije svega zbog činjenice da je Vlada Srbije tu vrstu komunikacije sa predstavnicima crnogorskih studenata u Srbiji zloupotrijebila u političke svrhe, navodi Omladine Socijaldemokrata u saopštenju.

Budućoj Vladi Crne Gore su poručili da hitno reaguje i da štiti integritet popisnog procesa, kao i prava i slobode svojih građana.

"U vremenima kada su novoj vladi usta puna evropskih i evroatlanskih vrijednosti očekujemo pravovremenu i adekvatnu rakciju buduće Vlade, s obzirom na to da u interesu Abazovićeve nije odbrana integriteta države Crne Gore, već suprotno. Posebno imajući u vidu član 29 Zakona o popisu koji propisuje da se podaci i upitnici za popis prikupljeni popisom ne mogu korisiti u svrhu utvrđivanja obaveza građana, niti kao dokaz za ostvarivanja prava građana", zaključuju u saopštenju.

Bonus video: