Bogdanović: Demokrate će predložiti Šaranovića za ministra unutrašnjih poslova

Bogdanović, koji je bio kandidat za čelnu poziciju u MUP-u, je rekao da se ne može stoprocentno posvetiti tom poslu zbog "usložnjavanja zdravstvenog stanja dva člana najuže porodice"

57286 pregleda 199 reakcija 89 komentar(a)
Šaranović, Foto: Boris Pejović
Šaranović, Foto: Boris Pejović

Generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović, koji je bio kandidat za ministra unutrašnjih poslova, saopštio je da će Demokrate za tu funkciju predložiti funkcionera te stranke Danila Šaranovića. Šaranović je trenutno zamjenik gradonačelnice Podgorice.

"Zbog usložnjavanja zdravstvenog stanja dva člana najuže porodice, čije usložnjavanje je uslijedilo nakon kandidature, Demokrate će predložiti drugog kandidata za ministra unutrašnjih poslova, Danila Šaranovića, koji se u dosadašnjem radu u Skupštini Crne Gore i lokalnoj samoupravi dokazao kao neumoran borac protiv organizovanog kriminala i korupcije", saopštio je Bogdanović.

Kazao je da resor unutrašnjih poslova, za koji ga je Predsjedništvo Demokrata predložilo, zahtijeva posvećenost, maksimalnu operativnost i "neumoran, cjelodnevan rad, što je ujedno i moj životni moto".

"Međutim, usljed takve zdravstvene situacije, smatram da trenutno ne mogu dati 100% posvećenosti potrebne za ovu izuzetno važnu poziciju", navodi Bogdanović.

Bogdanović
Bogdanovićfoto: Luka Zeković

Kazao je da ova situacija ne znači odustajanje od "obaveza prema građanima Crne Gore i našoj zemlji".

"Naprotiv, u mjeri mogućeg, u skladu sa porodičnom situacijom, sa bilo koje funkcije koju budem obavljao, spreman sam nastaviti podržavati sve svoje kolege i budućeg ministra unutrašnjih poslova u svim naporima da se postigne bolja i sigurnija budućnost za našu Crnu Goru.

"Želim izraziti iskrenu zahvalnost svim svojim kolegama na povjerenju koje su mi ukazali. Isto tako, građanima Crne Gore želim uspješne i nikad viđene reforme koje će rezultirati jačanjem naših institucija i uspješnim suočavanjem s izazovima koje imamo pred sobom, a posebno u borbi protiv organizovanog kriminala i korupcije. Zajedno s vama, bićemo tvorci bolje budućnosti za našu Crnu Goru", zaključio je Bogdanović.

Bonus video: