Andrija Nikolić šef Kluba poslanika DPS-a

Odluka sa sjednice Predsjedništva Demokratske partije socijalista

12567 pregleda 70 reakcija 70 komentar(a)
Nikolić, Foto: Luka Zeković
Nikolić, Foto: Luka Zeković

Predsjedništvo Demokratske partije socijalista (DPS) je na sinoć održanoj sjednici odlučilo da šef Kluba poslanika te stranke u narednom sazivu Skupštine bude Andrija Nikolić.

Nikolić je tokom 26. saziva parlamenta bio: predsjednik Odbora za međunarodne odnose i iseljenike; član Odbora za politički sistem, pravosuđe i upravu; član Odbora za evropske integracije.

Tokom 27. saziva Skupštine bio je: zamjenik predsjednika Odbora za međunarodne odnose i iseljenike; Odbora za politički sistem, pravosuđe i odbranu i član Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje (POSP).

Iz DPS-a su dostavili i biografiju Nikolića.

"Obrazovanje: Magistrand na Fakultetu političkih nauka u Podgorici, smjer – Diplomatija i međunarodni odnosi. Završio je školu 'Društvene promjene', školu evropskih integracija na Šipanu, školu za novinare istraživače u Pekingu, Cirkomovu školu novinarstva u Temišvaru; boravio u SAD-u kao stipendista američke ambasade u Podgorici, u svojstvu novinara/urednika. Bio je dugogodišnji novinar RTCG u spoljno – političkoj redakciji, urednik Dnevnika i autor političkog tok – šoua 'U centar'. Nagrađen je priznanjem 'Najbolji mladi novinar Crne Gore' u 2012. godini. Dobitnik je nagrade žirija i publike na Republičkom studentskom takmičenju u retorici, u Podgorici 2006. godine. Član je Predsjedništva Demokratske partije socijalista Crne Gore".

Bonus video: