Rudović: Da DF shvati da nema uspjeha sa kandidatom koji nije posvećen nezavisnosti

„Građanski pokret URA će, koliko god to ponekad izgledalo iluzorno, uvijek težiti ka dogovoru u opoziciji na platformi koja može da proizvede demokratske promjene"
57 pregleda 137 komentar(a)
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Neđeljko Rudović, Foto: Građanski pokret URA
Ažurirano: 21.08.2017. 07:04h

Nadam se da će i u Demokratskom frontu shvatiti da je svaka politika i politička figura koja dovodi u sumnju posvećenost državnoj nezavisnosti Crne Gore osuđena na neuspjeh i nikada ne može imati podršku Građanskog pokreta URA, kazao je potpredsjednik pokreta URA Neđeljko Rudović.

On je u razgovoru za „Dan“ istakao da je Crnoj Gori potrebno jačanje njenih državnih institucija, revitalizacija ekonomije i otvaranje radnih mjesta, za šta je preduslov istjerati štetočine sa pozicija vlasti, a to se nikako ne može postići promovisanjem specijalnih veza sa likovima poput Milorada Dodika.

„Građanski pokret URA će, koliko god to ponekad izgledalo iluzorno, uvijek težiti ka dogovoru u opoziciji na platformi koja može da proizvede demokratske promjene. Zato se zalažemo za zajedničkog predsjedničkog kandidata koji je u stanju da pobijedi kandidata DPS-a u elementarno regularnoj utakmici. A to znači kandidata koji ima nesporan kredibiltet, koji je isto tako nesporno lojalan državi Crnoj Gori i njenoj prozapadnoj orijentaciji“, konstatovao je Rudović.

On je izrazio nadu da će i u DF-u shvatiti da je svaka politika i politička figura koja dovodi u sumnju posvećenost državnoj nezavisnosti Crne Gore osuđena na neuspjeh i nikada ne može imati podršku Građanskog pokreta URA.

Govoreći o odnosima u opoziciji, imajući u vidu brojne međuosobne svađe i napade, on je rekao da svi treba da budu posvećeni boljoj, ekonomski jakoj i pravednoj Crnoj Gori.

"Ništa nije nemoguće ako smo svi iskreno posvećeni boljoj, ekonomski jakoj i pravednoj Crnoj Gori. Pošto je nekima u opoziciji i dalje prioritet da mute vodu i da tako evidentno potpomažu uzurpatore vlasti da nam na oči otimaju parče po parče države i da se rugaju građanima, saradnja u opozicji je pod znakom pitanja", naveo je Rudović.

Rudović je upozorio i da je postalo evidentno da tradicionalni opozicionari nijesu u stanju da izvedu promjene.

Bonus video: