URA: Šta Spajić krije od građana, zaduženje od milijardu eura i prodaju EPCG?

"Od novoizabranog premijera Spajića više ništa ne može iznenaditi nakon obmanjivanja javnosti u vezi sa aferom sa dvojnim državljanstvom i najavama bankrota države"

24148 pregleda 116 reakcija 113 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Ukidanje televizijskog prenosa sjednice Vlade Crne Gore ogroman je korak unazad kada je u pitanju transparentnost rada izvršne vlasti, saopšteno je iz Građanskog pokreta URA.

Oni su upitali novoizabranog premijera i lidera Pokreta Evropa sad (PES) Milojka Spajića šta krije od građana Crne Gore.

"Da li se od građana Crne Gore želi sakriti namjera o zaduženju u visini milijarde eura i prodaja Elektroprivrede Crne Gore (EPCG)?", navodi se u reagovanju.

Istakli su da Spajića odlikuje nedostatak elementarne političke kulture i komunikacije sa javnošću, "što je naročito pokazao u procesu pregovora o formiranju vlade kada predstavnike medija nije udostojio nekoliko odgovora na osnovna pitanja, ili pak tokom prethodne večeri kada je postao jedini mandatar u istoriji Crne Gore koji je odbio čitati ekspoze pred poslanicima Skupštine Crne Gore".

Oni su poručili da se već prvog dana pokazuje razlika u kvalitetu između 43. i 44. vlade.

"Otvorenost Abazovića za sva pitanja novinara, u bilo kom trenutku, na bilo kom mjestu, jasno govori o čistoj namjeri i odgovornom odnosu prema građanima Crne Gore", dodaju iz GP URA.

"Od novoizabranog premijera Spajića više nas ništa ne može iznenaditi nakon obmanjivanja javnosti u vezi sa aferom sa dvojnim državljanstvom i najavama bankrota države", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: