Šahmanović: Raduje da se u 44. Vladi nalaze dvije predstavnice žena iz bošnjačke zajednice

"Moje očekivanje je otvaranje dijaloga na sjutrašnjem sastanaku predstavnika Vijeća/Savjeta sa premijerom Spajićem o jednom od najaktuelnijih pitanja u našem društvu koje se tiče transparentnog, kontrolisanog, kredibilnog i legitimnog popisa stanovništva 2023. godine"

10726 pregleda 8 komentar(a)
Šahmanović, Foto: Bošnjačko vijeće
Šahmanović, Foto: Bošnjačko vijeće

Raduje činjenica da se u 44. Vladi Crne Gore po prvi put u istoriji izvršne vlasti naše države nalaze dvije predstavnice žena iz reda manje brojnog naroda- bošnjačke zajednice Maida Gorčević Šukurica i Naida Nišić, saopštio je danas potpredsjednik Bošnjačkog vijeća Bejto Šahmanović

"Uvjeren sam da pomenute resorne ministarke posjeduju dodatni senzibilitet za političke tokove u Crnoj Gori, te da će imati mnogo više razumijevanja za pregnuća Bosnjačkog vijeća, ali i drugih manje brojnih zajednica. Moje očekivanje je otvaranje dijaloga na sjutrašnjem sastanaku predstavnika Vijeća/Savjeta sa premijerom Spajićem o jednom od najaktuelnijih pitanja u našem društvu koje se tiče transparentnog, kontrolisanog, kredibilnog i legitimnog popisa stanovništva 2023. godine", rekao je Šahmanović "Vijestima".

Vlada Crne Gore izabrana je jutros.

Za izbor nove Vlade glasalo je 46 poslanika, protiv je bilo 19, jedan uzdržan.

Predsjednik Vlade je lider Pokreta Evropa sad (PES) Milojko Spajić.

Maida Gorčević Šukurica je ministarka evropskih poslova, a Naida Nišić rada i socijalnog staranja.

Obje su kadar PES-a.

Bonus video: