Šaranović od Adžića preuzeo dužnost: Nećemo dozvoliti da politika pusti korijene unutar policije

"Obaveza nam je da jačamo institucije, prekinemo svaku vezu između institucija i kriminala i ne dozvolimo da ikada više bilo koji pojedinac zloupotrijebi institucije i učini državu nemoćnu pred kriminalom"

8009 pregleda 9 komentar(a)
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova
Foto: Ministarstvo unutrašnjih poslova

Nećemo dozvoliti da politika pusti korijene unutar policije a podržaću sve časne pojedince koji su ostali vjerni sebi i struci, rekao je novi ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović.

On je to kazao nakon nakon što je preuzeo dužnost od dosadašnjeg ministra Filipa Adžića, saopšteno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP).

"Šaranović je izrazio zahvalnost svima koji su vjerovali da su promjene moguće i da će novi sistem rada vratiti povjerenje građana u institucije sistema. Posebno je istakao obavezu da jačamo institucije, prekinemo svaku vezu između institucija i kriminala i ne dozvolimo da ikada više bilo koji pojedinac zloupotrijebi institucije i učini državu nemoćnu pred kriminalom", navodi se u saopštenju.

On je izrazio zahvalnost Adžiću i svim službenicima Ministarstva unutrašnjih poslova na implementaciji akcionih planova i strategija i, kako se dodaje u saopštenju, zahvalio svim saradnicima na profesionalizmu i savjesnom radu i poželio im kontinuitet u daljem profesionalnom angažmanu.

"Ministru Šaranoviću je čestitao na imenovanju poželivši mu svaki uspjeh na ovako izazovnoj poziciji", navodi se u saopštenju.

Bonus video: