Gorčević sa Popom: Vlada odlučna da ubrza reforme

"Odlučni smo da, zajedno sa parlamentarnom većinom, ubrzamo reforme i u najkraćem vremenskom periodu ispunimo potrebne uslove koji će našoj državi omogućiti da zauzme ravnopravno mjesto u evropskoj porodici“, poručila je Gorčević

11601 pregleda 1 komentar(a)
Gorčević i Popa, Foto: Gov.me/Saša Matić
Gorčević i Popa, Foto: Gov.me/Saša Matić

Vlada je, zajedno sa parlamentarnom većinom, odlučna da ubrza reforme i u najkraćem vremenskom periodu ispuni potrebne uslove za članstvo u Evropskoj uniji (EU), poručila je danas ministarka evropskih poslova, Maida Gorčević.

Ona je danas razgovarala sa šeficom Delegacije EU u Podgorici, Oanom Kristinom Popom i kazala da je integracija u EU je jedan od ključnih prioriteta 44. Vlade Crne Gore na sastanku sa

"Odlučni smo da, zajedno sa parlamentarnom većinom, ubrzamo reforme i u najkraćem vremenskom periodu ispunimo potrebne uslove koji će našoj državi omogućiti da zauzme ravnopravno mjesto u evropskoj porodici“, poručila je Gorčević, saopšteno je iz Vlade.

Popa je čestitala Gorčević stupanje na dužnost i poželjela puno uspjeha u radu. Podsjetila je da je proširenje jedan od prioriteta EU i izrazila očekivanje da će Vlada posvećenost evropskom putu pokazati konkretnim rezultatima na terenu.

U saopštenju je navedeno da su sagovornice razmijenile mišljenje u vezi sa predstojećim zadacima i planovima Ministarstva evropskih poslova, u dijelu koordinacije pregovaračkog procesa i u pogledu ispunjavanja obaveza u pregovaračim poglavljima. Saglasile su se o značaju dosadašnje i važnosti nastavka kontinuirane podrške EU, kako u dijelu jačanja administrativnih kapaciteta, tako i u sprovođenju obaveza i dostupnih EU fondova.

Gorčević je kazala da će Vlada, zajedno sa zakonodavnom i sudskom granom vlasti, uz dijalog i saradnju sa civilnim sektorom, raditi na ubrzanju evropskog puta.

"Snažna podrška građanki i građana Crne Gore i njihova jasno izražena očekivanja da Crna Gora bude sljedeća članica EU, dodatno nas obavezuju da u najkraćem roku i na najbolji način ostvarimo rezultate iz evropske agende“, rekla je Gorčević.

Ona je zahvalila ambasadorki Popi na dosadašnjoj podršci EU i Delegacije u pregovaračkom procesu istakavši uvjerenje da će ta saradnja u narednom periodu biti još produktivnija.

Bonus video: