Mandić u nedjelju u Budvi, odbornici traže dva a ne jednog potpredsjednika

Na sastanku se moglo čuti da su pojedini odbornici kao mogućnost predložili i da Božović, koji je u zatvoru sedam mjeseci, podnese ostavku, te da se izabere novi predsjednik

29061 pregleda 31 reakcija 31 komentar(a)
Mandić, Foto: Boris Pejović
Mandić, Foto: Boris Pejović

Odbornici koalicije koju je predvodio na lokalnim izborima, sada pritvoreni predsjednik Opštine Milo Božović traže da budu izabrana dva, a ne jedan potpredsjednik Opštine kako je to čelni čovjek metropole turizma predložio iz spuškog zatvora.

To je epilog višečasovnog sastanka koji je sinoć kasno okončan, nakon što je, kako "Vijesti" saznaju, većina njih glasala da budu izabrana dva Božovićeva zamjenika.

Sastanak je zakazala šefica odborničkog kluba nekadašnjeg Demokratskog fronta Marijana Božović koja je stavila na glasanje takav predlog. A sastanak je pokazao da odbornici nijesu zadovoljni načinom na koji funkcioniše Opština Budva koju od pritvaranja Božovića vodi aktuelni predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović, koji je prisustvovao sinoćnjem sastanku.

Predlog Božovića da potpredsjednica bude Jasna Dokić, direktorka gradskog Vodovoda, kako je "Vijestima" rečeno, ako je suditi po raspravi koja je sinoć vođena ne bi imala podršku cijelog odborničkog kluba.

Jedina mogućnost da Dokić bude potpredsjednica bila bi ako bi bio izabran još jedan potpredsjednik. Ovim je jasno stavljeno do znanja da je situacija u gradu, ali i u vodećem političkom bloku (bivši DF), koji ima apsolutnu vlast, izuzetno ozbiljna te da se mora praviti zaokret u daljem radu, jer je nezadovoljstvo građana a i njihovih glasača veliko.

Na sastanku se moglo čuti da su pojedini odbornici kao mogućnost predložili i da Božović, koji je u zatvoru sedam mjeseci, podnese ostavku, te da se izabere novi predsjednik.

Da bi se ponovo strasti smirile, ali i iznašlo kompromisno rješenje, u nedjelju u Budvu, kako je "Vijestima" rečeno dolazi da sa odbornicima razgovara lider Nove srpske demokratije, aktuelni šef crnogorskog parlamenta Andrija Mandić.

Dogovor odbornika je ključan za održavanje sjednice lokalnog parlamenta, kako bi bio donešen rebalans budžeta.

Bonus video: