Mandić kaže da je riješena kriza u Budvi, Dokić može biti potpredsjednica ako se izabere još jedan potpredsjednik

Lider Nove i predsjednik Skupštine najavio da će biti izabran potpredsjednik Opštine koji će obavljati dužnost uz pomoć još jednog potpredsjednika, dok iz zatvora ne izađe “nevino utamničeni” Milo Božović

38163 pregleda 200 reakcija 50 komentar(a)
Dobra vijest za sve zabrinute: Mandić, Foto: BORIS PEJOVIC
Dobra vijest za sve zabrinute: Mandić, Foto: BORIS PEJOVIC

Lider Nove srpske demokratije i šef crnogorskog parlamenta Andrija Mandić kazao je juče da je riješena politička kriza u Budvi, tako što će uskoro biti izabran potpredsjednik Opštine, koji će obavljati dužnost uz pomoć još jednog potpredsjednika.

Mandić je juče održao sastanak sa odborničkim klubom nekadašnjeg Demokratskog fronta.

“Imam dobru vijest. Svi koji su bili zabrinuti za stanje u Budvi, danas je riješena politička kriza, parlamentarna većina je postigla odličan dogovor. Biće uskoro izabran potpredsjednik Opštine, koji će uz pomoć još jednog potpredsjednika obavljati dužnost dok na slobodu ne izađe naš nevino utamničeni predsjednik Opštine Milo Božović”, kazao je Mandić “Vijestima”.

Božović je za predsjednika Opštine izabran početkom januara, a sredinom aprila uhapšen je pod sumnjom za šverc kokaina, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva. Nedavno je protiv Božovića podignuta i optužnica koja još nije potvrđena...

Statut Opštine daje mogućnost da se izaberu dva potpredsjednika.

Odbornici koalicije koju je Božović predvodio na lokalnim izborima su tražili da budu izabrana dva potpredsjednika, a ne jedan, kako je to čelni čovjek metropole turizma predložio iz spuškog zatvora.

To je bio epilog višečasovnog sastanka koji je okončan kasno u petak veče, nakon što je, kako “Vijesti” saznaju, većina glasala da budu izabrana dva Božovićeva zamjenika.

Sastanak je zakazala šefica odborničkog kluba nekadašnjeg Demokratskog fronta Marijana Božović koja je stavila na glasanje takav predlog.

Sastanak je pokazao da odbornici nijesu zadovoljni načinom na koji funkcioniše Opština Budva koju od pritvaranja Božovića vodi aktuelni predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović, koji je prisustvovao sastanku.

Predlog Božovića da potpredsjednica bude Jasna Dokić, direktorka gradskog Vodovoda, kako je “Vijestima” rečeno, ako je suditi po raspravi koja je vođena u petak, ne bi imala podršku cijelog odborničkog kluba.

Jedina mogućnost da Dokićeva bude potpredsjednica, bila bi ako bi bio izabran još jedan potpredsjednik. Ovim je jasno stavljeno do znanja da je situacija u gradu, ali i u vodećem političkom bloku (bivši DF), koji ima apsolutnu vlast, izuzetno ozbiljna, te da se mora praviti zaokret u daljem radu, jer je nezadovoljstvo građana, a i njihovih glasača, veliko.

Iz budvanskog odbora Demokratske partije socijalista juče je saopšteno da umjesto što pokušava da pomiri interesno sukobljene klanove u svojoj partiji, Mandić svima njima treba da objasni da od vanrednih lokalnih izbora više ne mogu bježati, ma koliko ih se plašili.

“Medijski najavljena posjeta Andrije Mandića Budvi nagovještava namjeru predsjednika NSD da, sada sa novostečene državne pozicije, pokuša da arbitrira u organizaciji naše lokalne samouprave, koja se tiče iskljućivo naše opštine i njenih građana. Mandić, koji nastupa kao svojevrsni kurir spuškog zatvorenika Božovića, dolazi da miri zaraćene klanove unutar DF-a i spasi što se spasti može”, saopšteno je iz DPS-a.

Bonus video: