Konatar: URA će ponovo predložiti izmjene zakona za odblokiranje Alimentacionog fonda

"Sada je prilika da se ispravi nepravda prema djeci koja su zanemarena od neodgovornih roditelja stavljanjem Alimentacionog fonda u punu funkciju. Ovo je i prilika da se pruži pomoć samohranim roditeljima u Crnoj Gori"

14176 pregleda 14 komentar(a)
Konatar, Foto: Boris Pejović
Konatar, Foto: Boris Pejović

Građanski pokret URA prihvata inicijativu bivše poslanice i potpredsjednice Skupštine Crne Gore Branke Bošnjak, te će naši poslanici ponovo pokrenuti inicijativu za izmjene i dopune Zakona o privremenom izdržavanju djece, kako bi se odblokirao Alimentacioni fond, kazao je poslanik potpredsjednik GP URA Miloš Konatar.

Konatar je istakao da su poslanici URA još u prošlom sazivu Skupštine Crne Gore podržali izmjene zakona kojima je predviđeno osnivanje, a kasnije i unapređenje rada Alimentacionog fonda.

Iz URA navode da izmjene zakona nisu stupile na snagu, jer je tadašnji predsjednik Crne Gore Milo Đukanović odbio da ih potpiše.

"Sada je prilika da se ispravi nepravda prema djeci koja su zanemarena od neodgovornih roditelja stavljanjem Alimentacionog fonda u punu funkciju. Ovo je i prilika da se pruži pomoć samohranim roditeljima u Crnoj Gori. Poslanici Građanskog pokreta URA će sa zadovoljstvom ponovo pokrenuti ovu inicijativu u Skupštini Crne Gore uz zahvalnost kolegenici Branki Bošnjak", zaključio je Konatar.

Bonus video: