Đeljošaj: Vlada u potpunosti evroatlantska i proamerička

Ministar ekonomskog razvoja istakao značaj investicija iz SAD i naglasio da će blisko sarađivati sa Ambasadom SAD u Crnoj Gori na povećanju investicija i prisustva američkih kompanija

4444 pregleda 8 komentar(a)
Rajnke i Đeljošaj, Foto: Gov.me/Saša Matić
Rajnke i Đeljošaj, Foto: Gov.me/Saša Matić

Vlada Crne Gore u potpunosti je euroatlantska i proamerička i djelovaće u tom kapacitetu kako bi ostala kredibilan partner u NATO i proaktivna buduća članica Evropske unije (EU), kazao je potpredsjednik Vlade i ministar ekonomskog razvoja Nik Đeljošaj.

On je to kazao na sastanku sa ambasadorkom Sjedinjenih Američkih Država (SAD) u Crnoj Gori Džudi Rajzing Rajnke.

Kako je saopšteno iz Đeljošajevog kabineta, na sastanku je razgovarano o aktuelnim političkim dešavanjima i izazovima koji čekaju 44. Vladu Crne Gore.

"Đeljošaj je naglasio da je Vlada Crne Gore u potpunosti euroatlantska i proamerička, i da će u potpunosti djelovati u tom kapacitetu kako bi ostala kredibilan partner u NATO i proaktivna buduća članica EU“, navodi se u saopštenju.

On je istakao značaj investicija iz SAD i naglasio da će blisko sarađivati sa Ambasadom SAD u Crnoj Gori na povećanju investicija i prisustva američkih kompanija.

Rajnke je, kako se navodi, poželjela uspjeh Đeljošaju na ispunjenju Vladinih obaveza u sprovođenju reformi nužnih za pristupanje Crne Gore EU.

Bonus video: