Erdogan i Šmigal čestitali Spajiću

Čestitke Turske i Ukrajine

5099 pregleda 1 komentar(a)
Kalkavan i Spajić, Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore
Kalkavan i Spajić, Foto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore

Predsjednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsjednik Vlade Ukrajine Denis Šmigal čestitali su crnogorskom premijeru Milojku Spajiću izbor na tu funkciju.

Kako je saopšteno iz Vlade, Spajiću su čestitke dvojice zvaničnika danas uručili ambasadori Turske i Ukrajine u Crnoj Gori.

Navodi se da su na sastanku sa sa ambasadorom Ukrajine Olegom Herasimenkom ponovljena čvrsta podrška Crne Gore Ukrajini i iskazana spremnost da se i u narednom periodu ojača saradnja dvije zemlje.

“Na toj liniji sagovornici su konstatovali da dinamična ekonomska razmjena predstavlja pozitivan impuls za saradnju u drugim oblastima od obostranog interesa”, kaže se u saopštenju.

Herasimenko je zahvalio Crnoj Gori na podršci Ukrajinskom narodu.

“Podrška Crne Gore Ukrajini je ogromna. Moji sunarodnici i ja ćemo zauvijek pamtiti ono što je Crna Gora učinila”, kazao je Herasimenko.

Herasimenko i Spajić
Herasimenko i Spajićfoto: Služba za odnose sa javnošću Vlade Crne Gore

Iz Vlade su kazali da je na sastanku sa ambasadorom Turske Barišom Kalkavanom ocijenjeno da postoji sve snažnije interesovanje investitora za ulaganje u Crnu Goru.

"Kao i da država mora povratiti povjerenje investitora u poslovni ambijent prevashodno kroz jačanje pravne sigurnosti", dodaje se u saopštenju.

Dvije države, kako je ocijenjeno, imaju odlične bilateralne odnose, koji su ojačani savezništvom u NATO, sa potencijalom za dinamiziranje saradnje u oblasti turizma, kulture, poljoprivrede i saobraćaja.

Bonus video: