DF: Nastavlja se progon DF po nalogu frustriranog i u mržnji ogrezlog Katnića

"A da je panika zahvatila čitavo režimsko tkivo govore i sve komičniji i pravno neutemeljeni akti tužilaštva protiv čelnika DF-a kojima gotovo svakodnevno bombarduju javnost, dok istinski kriminalci nesmetano uživaju blagodeti na račun građana", navodi se u saopštenju DF
8 komentar(a)
DF, Demokratski front, Foto: DF
DF, Demokratski front, Foto: DF
Ažurirano: 19.08.2017. 12:49h

Optužnim predlogom Osnovnog državnog tužilaštva protiv poslanika Demokratskog fronta (DF) nastavlja se kontinuirani institucionalni progon lidera i članova DF koji sprovode ostrašćeni pojedinci u tužilaštvu, po nalogu duboko frustriranog i u mržnji ogrezlog Specijalnog državnog tužioca Milivoja Katnića, saopšteno je danas iz DF.

"Nakon što je, u saučesništvu sa krnjim Parlamentom, brutalno prekršio sve pravne norme, od Ustava Crne Gore do Poslovnika Skupštine, branilac tekovina svog političkog gurua Đukanovića i ogledalo tužne crnogorske zbilje, nastavlja da izvrgava ruglu jednu od najznačajnijih institucija u državi, u želji da otkloni sve prepreke nesmetanoj vladavini svog principala. Pored javnog sramoćenja sebe i pravne profesije čiji je reprezent, ovaj tamničar crnogorskog tužilaštva jasno potvrđuje da strah od DF-a, kao najistrajnijeg i najnepokolebljivijeg političkog subjekta u borbi protiv kriminalnog režima, dobija neslućene razmjere u redovima haotičnog i sve podjeljenijeg tabora DPS-a. A da je panika zahvatila čitavo režimsko tkivo govore i sve komičniji i pravno neutemeljeni akti tužilaštva protiv čelnika DF-a kojima gotovo svakodnevno bombarduju javnost, dok istinski kriminalci nesmetano uživaju blagodeti na račun građana", navodi se u saopštenju DF.

Iz tog političkog saveza su dodali da poseban kuriozitet predstavljaju navodi Katnićevog tužilaštva, u maniru jeftinog politikanta, da su poslanici DF svojim postupanjem remetili javni red i mir, ugrozivši spokojstvo i izazivajući uznemirenost oštećenih i građana koji su se nalazili u Skupštini.

"Očigledno da se otuđenost i vjerovanje u laži koje građanima svakodnevno plasiraju toliko urezalo u biće svakog od funkcionera i poslušnika DPS-a, da svaka istina saopštena „pravo u brk“ predstavlja paniku i urušava spokojstvo koje su lojalni pojedinci decenijama pažljivo gradili lažima, lopovlukom i zloupotrebama svake vrste. Naviknuti na nesmetana iživljavanja i manipulacije, pobornici Milove „demokratije“, nisu očekivali odlučan i beskompromisan odgovor DF-a, pa otuda ne čudi zabrinutost tužilaštva za duševni mir njihovih saučesnika u montiranom procesu koji mjesecima koordinisano sprovode protiv lidera najjačeg opozicionog saveza. Saglasno tome, ostrašćeni pojedinci u tužilaštvu ne prezaju da grubo zloupotrebljavaju pravo i služe se dvostrukim aršinima u postupanju i kvalifikacijama, naročito kad se radi o bahaćenju i demonstriranju sile od strane funkcionera DPS-a koji se isključivo gone prekršajno, dok su za poslanike opozicije i građane koji ne dijele DPS vrijednosti rezervisane isključivo odredbe iz Krivičnog zakonika. Dovoljno je samo osvrnuti se na fizički nasrtaj nekadašnjeg gradonačelnika, u narodu poznatog kao „kauboj sa Mareze“, Miomira Mugoše na urednika „Vijesti“ Mihaila Jovovića, koji je završio na operacionom stolu, i fotoreportera Borisa Pejovića. Za ovo „prigodno upozorenje“ neposlušnim novinarima, Mugoša je prekršajno kažnjen sa čitavih 400 eura", poručili su iz DF.

Iz tog političkog saveza navode da takođe, brutalno prebijanje momka od strane četvorice mladića početkom avgusta u sred dana na plaži u Herceg Novom, za tužilaštvo predstavlja samo prekršaj, dok se sasipanje istine u lice poslanicima DPS bez ikakvog fizičkog kontakta kvalifikuje kao nasilničko ponašanje koje zahtijeva krivično gonjenje.

"Ovim tužilaštvo nastavlja jasno da stavlja do znanja da će u odabiru podobnih i nepodobnih manevrisati zakonima i pravnim principima po sopstvenom nahođenju, stvarajući sve opasniju klimu vladavine tužilačko-sudskog pravnog nasilja i pravnog haosa koji može imati neopisive posledice za čitavo društvo. Ipak, u svakom zlu postoji ponešto dobro, pa je tako upravo progon DF-a i pokretanje svih vrsta postupaka koje savremeno pravo poznaje, razobličilo svu trulež i beskrupuloznost sistema u Crnoj Gori. I upravo će na slučaju DF-a čitava kriminalna hobotnica koja je zarobila Crnu Goru biti razbijena", rekli su iz DF.

kazali su i da Talas korjenitih promjena koji je otpočeo veličanstvenim otporom naroda i DF 2015. godine ništa ne može zaustaviti, pa ni kako ističu posezanje režimskih poslušnika za najogavnijim sredstvima poput "državnog udara" i pravnog nasilja protiv svih samosvjesnih građana i istinskih opozicionara.

"Zato poručujemo tužilaštvu da, uprkos neviđenim naporima u progonu i demonstriranju neskrivene mržnje prema DF-u, nikakvim silama neće moći da sačuva duševni mir sebi i svojim štićenicima. Na našoj strani su narod, istina, hrabrost, istrajnost i pravda, a jedino što vi imate su obmana i prevara. Izdržali smo tri decenije, izdržaćemo i sve što slijedi do konačnog i trajnog oslobođenja Crne Gore", zaklčjučuje se u saopštenju DF.

Bonus video: