Mandić: Njegošev trag u našem biću je neizbrisiv

On je kazao da je proglašenjem dana rođenja Petra II Petrovića Njegoša za državni praznik, "prekinut je negativan odnos bivših vlasti koje su ovog vladarskog i literarnog gorostasa konstantno srozavale"

11344 pregleda 44 reakcija 45 komentar(a)
Mandić, Foto: odjeljenje za odnose sa javnošću Skupštine
Mandić, Foto: odjeljenje za odnose sa javnošću Skupštine

Predsjednik Skupštine Andrija Mandić čestitao je građanima Njegošev dan i istakao da je "Njegošev trag u našem biću neizbrisiv".

On je kazao da je proglašenjem dana rođenja Petra II Petrovića Njegoša za državni praznik, "prekinut je negativan odnos bivših vlasti koje su ovog vladarskog i literarnog gorostasa konstantno srozavale".

"Svim građanima Crne Gore čestitam Njegošev dan, datum od izuzetne važnosti za cijelo društvo i koji je sa punim pravom postao naš državni praznik kulture. Trag koji je Njegoš ostavio na samom biću našeg naroda je neizbrisiv i njegovo stvaralaštvo predstavlja kičmu narodne kulture, pismenosti i duhovnosti", napisao je Mandić na društvenoj mreži X (bivši Tviter).

"Njegoš je kao ličnost bio ujedinitelj. On je kroz svjetovnu i duhovnu vlast činio sve da svojim sunarodnicima donese mir i bratsku slogu", dodao je on.

"Zato imamo dužnost da se ovom velikanu odužimo tako što ćemo stvarati bolju budućnost kroz očuvanje tradicije i ideja razumijevanja, tolerancije i suživota u našoj zemlji", zaključio je Mandić.

Bonus video: