Kaluđerović o Šešeljevoj knjizi: Pojedinci daju sebi za pravo da nedopustivim rječnikom promovišu nasilje prema ženama

"Govor mržnje prema političarkama ima štetan uticaj i posledice na društvo u cijelini, na opštu motivaciju žena da se aktivno uključe u politički život, i aktivno podriva princip rodne ravnopravnosti, koji je jedan od temelja na kojima počiva demokratska i evropska Crna Gora"

4190 pregleda 1 komentar(a)
Slađana Kaluđerović, Foto: Socijalistička narodna partija
Slađana Kaluđerović, Foto: Socijalistička narodna partija

Slađana Kaluđerović, članica Predsjedništva Socijalističke narodne partije (SNP) osudila je mizogini napad na nekadašnju poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović.

"Najoštrije osuđujem primitivni migozini napad na nekadašnju poslanicu Socijaldemokratske partije Draginju Vuksanović", kazala je Kaluđerović.

Predsjednik Srpske radikalne stranke (SRS) i haški osuđenik Vojislav Šešelj objavio je knjigu u kojoj vrijeđa bivšu poslanicu Socijaldemokratske partije (SDP) Draginju Vuksanović Stanković.

Naziv Šešeljeve knjige je "Montenegrinska k*****tija Draginja Vuksanović".

Ona je istakla da "pojedinci, za koje je dokazano da nemaju osjećaja za sram i stid, daju sebi za pravo da nedopustivim rječnikom promovišu najgori oblik nasilja prema ženama".

Poručila je da "retrogradni atak omalovažavanja na osnovu pola zaslužuju ne samo osudu već i snažan protest, jer će, u suprotnom, ćutanje predstavljati odobravanje i podsticaj za takvo ponašanje".

"Govor mržnje prema političarkama ima štetan uticaj i posledice na društvo u cijelini, na opštu motivaciju žena da se aktivno uključe u politički život, i aktivno podriva princip rodne ravnopravnosti, koji je jedan od temelja na kojima počiva demokratska i evropska Crna Gora", zaključila je Kaluđerović.

Bonus video: