Profesor Milan Popović imenovan za savjetnika Koprivice

Odluka sa današnje sjednice Vlade

4496 pregleda 15 komentar(a)
Popović, Foto: Luka Zeković
Popović, Foto: Luka Zeković

Vlada je na današnjoj sjednici imenovala profesora Milana Popovića za savjetnika potpredsjednika Vlade za poltički sistem, pravosuđe i antikorupciju Moma Koprivice.

To je učinjeno na predlog Koprivice.

U njegovoj biografiji piše da je radni vijek, od 1978. do 2022. godine, proveo na Pravnom fakultetu Univerziteta Crne Gore u Podgorici, gdje je i biran u sva nastavna zvanja, od asistenta do redovnog profesora. Bio je i profesor na Fakultetu političkih nauka UCG, kao i gostujući profesor na Fakultetu za državne i evropske studije u Podgorici.

Popović je bio i gostujući profesor i istraživač na više univerziteta u Ujedinjenom Kraljevstvu, Sjedinjenim Američkim Državama, Francuskoj, Belgiji, Švedskoj, Finskoj, Danskoj, Poljskoj, Austriji, Mađarskoj, Sloveniji, Hrvatskoj, Srbiji.

Popović je, kako se navodi u biografiji, antiratni, građanski i demokratski aktivista, te član brojnih domaćih i međunarodnih nevladinih organizacija.

Dobitnik je nagrade „Duško Kondor“ za afirmaciju građanske hrabrosti za 2014. NVO GARIWO u Sarajevu.

Autor je oko dvadeset knjiga i više stotina članaka iz oblasti društvenih nauka, kao i pisac pet romana. Radovi su mu prevođeni na engleski, njemački, francuski, italijanski, albanski i slovenački. Stalni je kolumnista crnogorskog nezavisnog nedjeljnika Monitor.

Bonus video: