Poslanici GP URA sa Savezom sindikata: Vratiti starosnu granicu i doći do što boljih izmjena Zakona o PIO

"Poslanici URE su izložili predlog izmjena Zakona, naglašavajući da će dati podršku svakom povoljnijem rješenju koje može proizaći kao rezultat dijaloga na Socijalnom savjetu"

5446 pregleda 5 komentar(a)
Poslanici GP URA i predstavnici SSCG, Foto: GP URA
Poslanici GP URA i predstavnici SSCG, Foto: GP URA

Poslanici Građanskog pokreta URA Miloš Konatar i Ana Novaković Đurović održali su sastanak sa Savezom sindikata Crne Gore (SSCG), saopšteno je iz te partije.

Kako se navodi u saopštenju, povod sastanka su bile izmjene Zakona o penzijsko invalidskom osiguranju (PIO), nakon što je Ustavni sud donio odluku kojom je ukinut član 17, a time i starosna granica za odlazak u penziju.

"Predstavnici Saveza sindikata saglasni su da je potrebno vratiti starosnu granicu za odlazak u penziju i istakli su podršku socijalnom dijalogu u okviru kojeg treba izvršiti izmjene Zakona o PIO, kako bi se došlo do najboljih rješenja u ovoj oblasti", dodaje se.

"Poslanici URE su izložili predlog izmjena Zakona, naglašavajući da će dati podršku svakom povoljnijem rješenju koje može proizaći kao rezultat dijaloga na Socijalnom savjetu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: