URA: Zaustavljanje rata klanova jedan od najvećih uspjeha prethodne Vlade

Iz GP URA kazali da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije mora imati adekvatnu podršku i od strane nove Vlade, a da sektor bezbjednosti ne smije biti "igračka za partijsko potkusurivanje"

9174 pregleda 26 reakcija 26 komentar(a)
Foto: URA
Foto: URA

Građanski pokret URA saopštio je da je zaustavljanje rata organizovanih kriminalnih klanova, u kojem je "prethodno stradalo preko 50 osoba", jedan od najvećih uspjeha Vlade koju je predvodio premijer Dritan Abazović i u kojoj je ministar unutrašnjih poslova bio Filip Adžić.

"Časnih, hrabrih i profesionalnih službenika je uvijek bilo, ali je rezultat u suzbijanju organizovanog kriminala i korupcije došao tek kao plod snažne političke volje da se ovoj pošasti stane na put. Bez velike odlučnosti, prije svih premijera Spajića, kriminalne organizacije će pokušati da se vrate i preuzmu ključnu ulogu u državi, a na šta smo nebrojeno puta ukazivali", saopštila je URA.

Kazali su da borba protiv organizovanog kriminala i korupcije mora imati adekvatnu podršku i od strane nove Vlade, a da sektor bezbjednosti ne smije biti "igračka za partijsko potkusurivanje".

"Zbog toga apelujemo na Spajića da ozbiljno shvati problem koji se pojavio već u prvim danima njegove vlasti, jer bezbjednost građana nema alternativu", zaključuje se.

Bonus video: