Poruka pred izbor Božovićeve zamjenice: Svečanoj sjednici nisu se odazvali ni svi odbornici DF-a

Više od polovine odbornika nema na svečanosti povodom Dana opštine

22897 pregleda 5 komentar(a)
Foto: Vuk Lajović
Foto: Vuk Lajović

Svečanom sjednicom Skupštine opštine obilježen je Dan oslobođenja Budve.

Ipak, pozivu aktuelnog šefa parlamenta nisu se odazvali odbornici. U sali nema, pored odbornika koalicije okupljene oko DPS-a ('Prava stvar, Jedinstveni za Budvu' - DPS, SD, GI 21. maj) nema ni odbornika Demokrata, SNP-a, Građanskog pokreta URA, a nije prusutan ni kompletan odbornički klub nekadašnjeg Demokratskog fronta. Odazvala su se dva odbornika SDP-a.

Nekompletan odbornički klub koalicije koju je predvodio pritvoreni predsjednik Opštine Milo Božović je samo jasna poruka pred sjutrašnje zasjedanje lokalnog parlamenta na čijem dnevnom redu je izbor potpredsjednice. Božović je za svoju zamjenicu predložio Jasnu Dokić, aktuelnu direktoricu Vodovoda. Za njen izbor mora da glasa 17 odbornika. Nekadašnji DF broji 18 odbornika.

Sjednica je započela intoniranjem državne himne koju je izvodio dječji hor, a u programu je učestvovao i hor nastavnica Druge osnovne škole “Magdijas”.

Čestitajući Dan oslobođenja, predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović posebno je pozdravio članove porodice predsjednika Opštine Mila Božovića.

“Nadamo se da nećemo čekati još dugo da ponovo bude sa nama i da zajednonastavimo ono što sno započeli. Njegova vizija razvoja Budve je i danad naša vodilja i sve ono što radimo, on je započeo svojom energij i grabrošću da Budvi vrati sjaj koji zaslužuje kao prijestonica Mediterana. Građani Budve su to prepoznali na najbolji način, dajući rekordnu podršku listu koju je predvodio Milo Božović i obećavamo da ćemo ukazano povjerenje opravdati”, poručio je Jovanović.

Jovanović je kazao da je u prethodnoj godini Budva stekla i važnu afirmaciju na evropskom i međunarodnom planu.

“Ušli smo u finale za osvajanje prestižne titule Evropske prijestonice kulture i time Budvu pozicionirali vidoko na ljestvici kulture evropskog prostora”, kazao je Jovanović te dodao da su “čvrsto riješeni da šetalište koje su obećali građanima započnu”.

On je kao izazov sa kojim se Budva suočava naveo i povećan broj stanovnika, kojih ima više od 50 hiljada.

“Izgradnja drugih velikih infrastrukturnih projekata kao što je zaobilaznica mora da zauzme visoko mjesto u kapitalnom državnom budžetu. Najvažniji projekat koji je naš zalog za budućnost Budve je projekat opšte bolnice, koja će biti izgrađena na lokalitetu Dubovica. Procedure za realizaciju projekta su pokrenute. U prethodnom periodu započet je čitav niz investicionih projekata saniranja i izgradnje lokalnih saobraćajnica”, pohvalio se Jovanović.

Navodi da će razvijati i dalje projekte koje su obećali kada su preuzeli vlast.

“Mi želimo da ovaj grad bude cijenjen zbog onoga što jeste , za nekoga ko gleda sa strane - Budva nije ništa više do kolektivnog smještaja, za nad koji živimo ovdje ona je mnogo više. Ona ima svoju dušu i svoje priče , mi ne želimo više da čeksmo da ih neko slučajno otkrije. Odlučili smo da vrlo hrabro samo ispričamo naše priče, da naš grad predstavimo svuda u svijetu, našim talentom, kulturom i tradicijom”, kazao je Jovanović.

Bonus video: