Spajić sa Milanovićem: Hrvatska podržava evropsku integraciju Crne Gore

"Crna Gora i Hrvatska imaju snažne bilateralne odnose i obje države su spremne da rade na unaprjeđenju saradnje u interesu građana"

5736 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka Milanovića i Spajića, Foto: Gov.me
Sa sastanka Milanovića i Spajića, Foto: Gov.me

Hrvatska će nastaviti da podržava evropsku integraciju Crne Gore, kazao je predsjednik Hrvatske Zoran Milanović tokom susreta sa premijerom Milojkom Spajićem.

Spajić i Milanović sastali su se danas u Skoplju gdje prisustvuju sastanku lidera država članica NATO-a iz regiona sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom.

"Crna Gora i Hrvatska imaju snažne bilateralne odnose i obje države su spremne da rade na unaprjeđenju saradnje u interesu građana", saopšteno je iz Vlade.

Spajić je, dodaje se, upoznao Milanovića sa aktuelnim prilikama u Crnoj Gori sa osvrtom na donošenje odluka koje su važne za nastavak evropske integracije Crne Gore.

"Postoji snažna politička volja i spremnost velikog broja političkih partija da sarađuju u najboljem interesu naših građanki i građana. Ruka Vlade pružena je svima koji su dobronamjerni", kazao je Spajić.

Milanović je, piše u saopštenju, čestitao na izboru 44. Vlade i kazao da će Hrvatska nastaviti da podržava evropsku integraciju Crne Gore.

Na sastanku je, kako se dodaje, bilo riječi o aktuelnim prilikama u regionu kao i modelima za snaženje saradnje u domenu turizma, kulture i saobraćajne infrastrukture.

Bonus video: