Predstavnici PES-a sa Milerom: Vrijeme da Crna Gora iskoristi zamah politike proširenja EU

Miler je pozdravio nedavno imenovanje nedostajućeg sudije Ustavnog suda putem širokog međupartijskog konsenzusa, za koji je rekao da treba da bude očuvan i proširen na preostala ključna pravosudna imenovanja i ostale reforme povezane sa EU

6750 pregleda 0 komentar(a)
Sa sastanka, Foto: Pokret Evropa sad
Sa sastanka, Foto: Pokret Evropa sad

Predsjednik kluba poslanika Pokreta Evropa sad (PES), Miodrag Laković, poslanici Vasilije Čarapić i Jelena Nedović, sekretar kluba poslanika Milutin Butorović i saradnik Svetozar Vukićević, sastali su se danas sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Majklom Milerom i njegovim saradnicima, saopšteno je iz PES-a.

Miler je naglasio da je sada "vrijeme da Crna Gora iskoristi zamah politike proširenja EU i ubrza reforme povezane sa EU, naročito kroz ispunjavanje privremenih mjerila u poglavljima vladavine prava 23 i 24".

Kako se navodi u saopštenju, pozdravio je nedavno imenovanje nedostajućeg sudije Ustavnog suda putem širokog međupartijskog konsenzusa, za koji je rekao da treba da bude očuvan i proširen na preostala ključna pravosudna imenovanja i ostale reforme povezane sa EU.

"Predsjednik kluba poslanika Miodrag Laković istakao je da se politika Pokreta Evropa sad bazira na EU integracijama, ekonomskom prosperitetu i vladavini prava. Ohrabrujuće su poruke da su je proces proširenja živ i da je na vrhu EU agende, te da EU spremna da integriše Crnu Goru i ostale zemlje Zapadnog Balkana u jedinstveno unutrašnje tržište i prije dobijanja statusa članstva. Laković je istakao da su u Pokretu Evropa sad svjesni nedostataka u administraciji, ali da smo spremni da osnažimo institucije kako bi mogli da ubrzamo naš evropski put. S obzirom na to da najveći broj građana ali i političkih partija podržava evropske integracije, zalagaćemo se da postignemo što širi konsenzus kada su u pitanju važne odluke u Parlamentu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: