Nikolić: DPS spreman da sarađuje sa svima koji žele da Crna Gora što prije postane članica EU

Nikolić je kazao da nije bilo političke hrabrosti da se u Crnoj Gori formira "istinski evropska vlada", ali da uprkos tome, za DPS nije presudno da li će se sa pozicija vlasti ili opozicije boriti za ispunjenje ključnog državnog cilja – članstva u EU

5096 pregleda 23 reakcija 23 komentar(a)
Foto: DPS
Foto: DPS

Jaka država koja napreduje ka Evropskoj uniji stvara se kroz saradnju svih koji joj žele dobro, a to nije princip koji je okupio sve konstituente parlamentarne većine, kazao je šef poslaničkog kluba Demokratske partije socijalista (DPS) Andrija Nikolić, na sastanku sa šefom Jedinice za Crnu Goru i Srbiju u Generalnom direktoratu za susjedstvo i pregovore o proširenju Evropske komisije Majklom Milerom.

Nikolić je, kako je saopštio DPS, tokom razgovora sa Milerom kazao da nije bilo političke hrabrosti da se u Crnoj Gori formira "istinski evropska vlada", ali da uprkos tome, za DPS nije presudno da li će se sa pozicija vlasti ili opozicije boriti za ispunjenje ključnog državnog cilja – članstva u EU.

“Mi smo državotvorna stranka koja ima kičmu, ne trguje nacionalnim interesima, i spremna je da sarađuje sa svima, koji žele da Crna Gora što prije postane članica EU”, naveo je Nikolić.

Miler je, kako navodi DPS, naglasio da svi politički akteri u Crnoj Gori treba da sarađuju, iznad partijskih interesa, na sprovođenju ključnih reformi iz oblasti vladavine prava, kako bi omogućili Crnoj Gori da napreduje na svom putu ka EU, u skladu sa "željom ogromne većine njenih građana". Reforme u oblasti vladavine prava, naveo je Miler, takođe su od presudne važnosti za sprovođenje planiranog plana rasta EU za Zapadni Balkan.

Sagovornici su razmijenili mišljenja o predstojećim aktivnostima Skupštine Crne Gore na planu reformi u oblasti vladavine prava, izbornoj reformi, popisu stanovništva, kao i regionalnim političkim prilikama.

Bonus video: