Budva: Sindikat traži od odbornika, Božovića i Jovanovića da pod hitno uspostave normalno funkcionisanje Opštine

"Najveći dio zaposlenih ekonomski zavisi od isplate zarada iz Budžeta Opštine, kreditno su zaduženi i nemaju druge prihode, pa nesigurna dinamika isplate zarada ugrožava egzistenciju velikog broja zaposlenih i njihovih porodica", navela je Goliš

18883 pregleda 41 reakcija 15 komentar(a)
Božović, Foto: Boris Pejović
Božović, Foto: Boris Pejović

Sindikat zaposlenih u odbornicima, predsjedniku Skupštine opštine Nikoli Jovanoviću i predsjedniku Opštine Budva Milu Božoviću sa zahtjevom da u najkraćem mogućem roku uspostave normalno funkcionisanje Opštine Budva, odnosno nesmetan rad izvršnog organa i lokalne uprave u punom kapacitetu.

Otvoreno pismo u loje su Vijesti imale uvid potpisuje predsjednica Sindikata Tamara Goliš.

“Proteklih sedam mjeseci smo strpljivo čekali rješavanje problema u funkcionisanju Opštine. Imali smo razumijevanja za ovu nesvakidašnju situaciju u kojoj pritvoreni predsjednik nema zamjenu. Međutim, prateći posljednju sjednicu našeg Parlamenta, vidimo da smo daleko od izlaska iz ove krize. U situaciji kada nam prijete ogromne finansijske blokade u vezi WTE garancija i afera, upravljanje Opštinom iz ZIKS-a dodatno narušava kredibilitet Opštine i otežava uspješno rješavanje ovih važnih izazova. Realizacija Investicionih planova i kapitalnog Bužeta se otežano i usporeno odvija usljed navedenih okolnosti. Najveći dio zaposlenih ekonomski zavisi od isplate zarada iz Budžeta Opštine, kreditno su zaduženi i nemaju druge prihode, pa nesigurna dinamika isplate zarada ugrožava egzistenciju velikog broja zaposlenih i njihovih porodica”, navela je Goliš i dodala:

“Među našim sugrađanima/sugrađankama postoje časne, poštene, stručne i sposobne ličnosti, koje mogu Budvi vratiti dostojanstvo i ugled kakav zaslužuje, umjesto da budemo “čuveni” po korupcionaškim aferama, blokadama i rekordima iz crne hronike. Računamo na Vašu odgovornost, razumnost i istinsku volju da prevaziđete partijske i pojedinačne interese i razlike, kako bi Opština Budva nastavila da se razvija i napreduje na dobrobit svih njenih građana i građanki, a mi zaposleni ostvarili pripadajuću zaradu na vrijeme i bez finansijskih briga dočekali predstojeće novogodišnje i božićne praznike”, zaključuje se u otvorenom pismu.

Bonus video: