PES: Abazović zbog gubitka fotelje ne može da sakrije opsjednutost Spajićem

"Abazović je preuzeo štafetu u senzacionalnim napadima na Spajića, od jednog političara koji sa tom politikom nije ni cenzus prešao. Očigledno je lider URE odlučio da mu se brzo pridruži"

20669 pregleda 55 reakcija 53 komentar(a)
Foto: Pokret Evropa sad
Foto: Pokret Evropa sad

Pokret Evropa sad (PES) saopštio je da bivši premijer Dritan Abazović od kada je izgubio sve političke konce i privilegije ne može da sakrije bijes, koji ga vodi u potpunu destrukciju.

"Bivši premijer zbog gubitka fotelje, ne može da sakrije opsjednutost premerom Milojkom Spajićem", navode iz PES-a.

Predsjednik Građanskog pokreta URA Dritan Abazović, ranije danas, između ostalog je izjavio da je Spajić ponizio državu i dokazao da se konci vuku daleko od zgrade Vlade.

PES u saopštenju dodaje i da Abazović koji je, kako kažu, na tu poziciju izglasan zahvaljujući Demokratskoj partiji socijalista (DPS), nakon što je ostao bez pozicije i mogućnosti da troši ogromna sredstva građana na službena putovanja, želi napadima na aktuelnog premijera da skrene pažnju na sebe.

"Za vrijeme vladavine bivšeg premijera Crna Gora nije napredovala na putu ka EU, niti je jedno poglavlje zatvoreno. Imali smo najskuplje zaduženje u istoriji, kao i rekordan broj imenovanja u tehničkom mandatu, a takođe i ogromne višemilionske neracionalne troškove u budžetu", piše u saopštenju.

Kažu i da potpuni kolaps institucija i usvajanje neustavnih zakona u čemu je URA participirala nisu smetale Abazoviću da se suoči sa realnošću i mandat vrati građanima.

"Iako drugima inputira saradnju sa Bemaksom, kada je sa njima pravio parlamentarnu većinu, zajedno su slavili i pucali vatromete. Međutim i to je bivšem premijeru bilo malo, pa je u neodoljivoj želji da sačuva svoju poziciju na koju ga je instalirao DPS, pribjegao i zloupotrebi državnih resursa u montiranju afere 'Do Kvon', sa ciljem da nanese direktnu štetu PES-u. Nakon što je prevario sve političke subjekte u Crnoj Gori, pomislio je da može računati na međunarodnu zajednicu koju je takođe izigrao više puta", navode.

Umjesto da izvuče pouke, kažu iz PES-a, Abazović je preuzeo štafetu u senzacionalnim napadima na Spajića, od jednog političara koji sa tom politikom nije ni cenzus prešao.

"Očigledno je lider URE odlučio da mu se brzo pridruži. Naši građani mogu biti relaksirani, jer je nova većina posvećena reformama i predlaganju rješenja koja će svima omogućiti brze brnefite i bolji život", zaključuju iz PES-a.

Bonus video: