Knežević: Konsultovaću se oko ulaska u Vladu, ne mijenjam stav o Kosovu

"Spreman sam da stavimo moratorijum na sva pitanja koja nas dijele, ali svakako nisam spreman da zbog bilo koje funkcije pljunem na sebe, svoje pretke i svoje potomke", poručio je lider DNP-a

34055 pregleda 90 reakcija 90 komentar(a)
Knežević, Foto: Boris Pejović
Knežević, Foto: Boris Pejović

Predsjednik Demokratske narodne partije i jedan od lidera koalicije "Za budućnost Crne Gore" Milan Knežević, kazao je da će odluku o svom eventualnom ulasku u Vladu donijeti u konsultaciji sa stranačkim organima.

"Svoj ključni politički cilj - pobjedu nad Milom Đukanovićem već sam ostvario, sve drugo je, makar što se mene tiče, manje važno. Postoji koalicioni sporazum koji smo potpisali sa premijerom Spajićem i što se partije na čijem sam čelu tiče, biće ispoštovan. Očekujem da će biti tako i od strane drugih potpisnika, jer samo na takav način možemo graditi povjerenje, ali i doprinijeti realizaciju izbornih obećanja zbog kojih su nas građani i glasali", rekao je on u razgovoru sa beogradske "Večernje novosti".

Knežević je, na pitanje znači li ulazak u Vladu odricanje koalicije ZBCG od svojih strateških programskih ciljeva, između ostalog poručio da niko ne može promijeniti njegov stav da je Kosovo dio Srbije.

"I prije potpisivanja koalicionog sporazuma sa Milojkom Spajićem jasno sam mu saopštio da ne pristajem na bilo kakva ideološka prevaspitavanja i savijanje nacionalne kičme. Spreman sam da stavimo moratorijum na sva pitanja koja nas dijele, ali svakako nisam spreman da zbog bilo koje funkcije pljunem na sebe, svoje pretke i svoje potomke. U tom pravcu moj stav oko Kosova i Metohije kao sastavnog dijela Republike Srbije nije se promijenio, niti ga bilo ko može promijeniti", rekao je Knežević.

Predsjednik DNP-a je rekao da bi volio da na predstojećem stranačkom kongresu, najavljenom za 23. decembar, bude više kandidata za tu funkciju, "jer to samo može snažiti njene unutrašnje kapacitete i podsticati dalji rast".

Bonus video: