Krivokapić: Spajićeva Vlada prirodan i logičan nastavak moje

"Bez političke podrške u Skupštini, ona je započela istorijske promjene i pokrenula reformski ciklus"

13431 pregleda 27 reakcija 27 komentar(a)
Foto: Boris Pejović
Foto: Boris Pejović

Bivši premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić ocijenio je da je Vlada na čijem je čelu on bio "najkompetentija koju je Crna Gora imala".

U objavi na svom nalogu na mreži X, Krivokapić je naveo i da je Vlada Milojka Spajića "prirodni i logični nastavak" njegove Vlade.

Krivokapićeva vlada izabrana je na današnji dan prije tri godine.

"Prije tri godine formirana je 42. Vlada Crne Gore. Bila je to prva demokratska i, do sada, najkompetentija vlada koju je Crna Gora imala. Bez političke podrške u Skupštini, ona je započela istorijske promjene i pokrenula reformski ciklus. U ambijentu zatečene kapilarne korupcije i organizovanog kriminala, nedorečenog Ustava, sa sistemom koji je srastao sa jednom partijom, 42. Vlada je sa svojim programima pokrenula oporavak Crne Gore na njenom putu ka izvrsnosti. Zamalo neustavna 43. Vlada to nije upropastila. Zato sam uvjeren da je 44. Vlada, na čelu sa premijerom Spajićem, prirodni i logični nastavak 42. Vlade", napisao je Krivokapić.

On je dodao da u aktuelnoj Vladi sjedi najveći broj onih ljudi koji su bili dio 42. Vlade.

"Ili koji su je dosljedno podržavali u parlamentu. Srećan sam što oni nastavljaju tamo gdje smo mi stali", kazao je Krivokapić.

Bonus video: