Đurašković: Radonjić konkuriše Daniloviću u demagogiji

Ona smatra da je zanimljivo i da Radonjić govori o sunovratu stranke nakon što je postao poslanik, "primarno zaslugom javnog ugleda predsjednika DEMOS-a, ambicija koji nije mogao da ostvari u bivšoj partiji – Novoj srpskoj demokratiji
84 pregleda 46 komentar(a)
Lucija Đurašković, Foto: Demos
Lucija Đurašković, Foto: Demos
Ažurirano: 16.08.2017. 18:12h

Goran Radonjić, desna ruka u cijepanju i otimanju stranke – poduhvat koju je Predsjedništvo stranke jednogalsno ocijenilo sramnim – sada pokušava da se takmiči u demagogiji sa svojim šefom Goranom Danilovićem, saopštila je Lucija Đurašković, članica predsjedništva Demosa.

"Ako Danilović u demagoškoj inspiraciji vidi najavljeni rascjep i pokušaj otimanja stranke kao „skupštinu pomirenja“, Radonjić opsesivnu akciju javnog diskreditovanja stranke naziva „zaustavljanjem sunovrata Demosa“. Žalosno je i da se sve ne završava u komičnoj utakmici demagogija, ipak primitivnih i pročitanih, već se sistemom prevara i obećananja uvlače ljudi u sve to, primarno iz već proklamovanih sredina prijatelja i kumova", kazala je Đurašković.

Ona smatra da je zanimljivo i da Radonjić govori o sunovratu stranke nakon što je postao poslanik, "primarno zaslugom javnog ugleda predsjednika DEMOS-a, ambicija koji nije mogao da ostvari u bivšoj partiji – Novoj srpskoj demokratiji".

"Inače, javnosti je poznato kakvu je štetu DEMOS-u nanio upravo Radonjić, svojim djelovanjem, recimo i kao glavni akter osveštavanja stranačkih kancelarija u multietničkoj Podgorici, a suprotno programskim principima naše građanske stranke. Ovo sve govori o agoniji zalutalih ili ubačenih u DEMOS, koja svoj vrhunac ima zakazivanjem privatne skupštine prijatelja i kumova. Imajući u vidu da će pored političke blamaže zbog njihovog poduhvata, uslijediti i formalna ništavnost njihovog skupa, očekujemo da će Radonjić pokazati minimum dostojanstva izlaskom iz DEMOS-a kada će se i stvoriti uslovi da se DEMOS, nakon ovog podmuklog napada na stranku, oporavi i brzo povrati svoj ugled", kazala je Đurašković.

Bonus video: