Krapović - Vilan: Međunarodna zajednica da pronađe pravedno rješenje za krizu na Bliskom istoku

“Krapović je naglasio da je neophodno da se naporima međunarodne zajednice pokuša pronaći pravedno i održivo rješenje, prihvatljivo za obje strane, kojim bi se obezbijedio trajni mir i stabilnost na tom prostoru”

2097 pregleda 21 reakcija 2 komentar(a)
Vilan i Krapović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore
Vilan i Krapović, Foto: Ministarstvo odbrane Crne Gore

Međunarodna zajednica treba da pokuša da pronađe pravedno i održivo rješenje za bezbjednosnu krizu na Bliskom istoku, prihvatljivo za obje strane, kojim bi se obezbijedili trajni mir i stabilnost na tom prostoru, ocijenio je ministar odbrane Dragan Krapović.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, Krapović je to rekao na sastanku a ambasadorom Izraela u Crnoj Gori Jahelom Vilanom.

“Krapović je naglasio da je neophodno da se naporima međunarodne zajednice pokuša pronaći pravedno i održivo rješenje, prihvatljivo za obje strane, kojim bi se obezbijedio trajni mir i stabilnost na tom prostoru”, kaže se u saopštenju.

On je kazao da je dosadašnja saradnja Crne Gore i Izraela u oblasti odbrane bila fokusirana na segment odbrambene industrije.

Krapović je istakao da proces modernizacije i opremanja ostaje jedan od prioriteta crnogorskog odbrambenog sistema, što daje mogućnost da se odbrambena saradnja intenzivira, imajući u vidu da Crna Gora jača saradnju ne samo sa savezničkim, već i sa partnerskim zemljama.

On je dodao da je spreman za sadržajnije i intenzivnije odnose Crne Gore i Izreala u domenu odbrambene industrije.

Vilan je čestitao Krapoviću preuzimanje dužnosti i naveo da očekuje da će odbrambena saradnja između dvije države biti dodatno unaprijeđena za vrijeme njegovog mandata.

On je naglasio da se realizacijom zajedničkih aktivnosti može dati doprinos procesu modernizacije i opremanja sistema odbrane Crne Gore.

Vilan je istakao da saradnja sa Izraelom nije ograničena samo na oblast odbrane i podsjetio na kulturne projekte.

On je naglasio važnost izgradnje memorijala na Kapinom polju u Nikšiću u znak sjećanja na operaciju Velveta iz 1948. godine, tokom koje je Crna Gora pružila podršku Izraelu.

Bonus video: