Đeljošaj: Crna Gora je partner i prijatelj Kosova

"Sagovornici su istakli odlične odnose Crne Gore i Kosovo i dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa"

4430 pregleda 15 komentar(a)
Đeljošaj i Žerka Hodža, Foto: Vlada Crne Gore
Đeljošaj i Žerka Hodža, Foto: Vlada Crne Gore

Crna Gora je partner i prijatelj Kosova, i nastaviće da podržava njegov evroartlantski put, poručio je potpredsjednik Vlade za ekonomsku politiku Nik Đeljošaj.

On se sastao danas sa ambasadorkom Kosova u Crnoj Gori Arijanom Žerkom Hodžom.

Đeljošaj je, kako je saopšteno iz njegovog kabinet, upoznao Žerku Hodžu sa prioritetima 44. Vlade i poručio da Crna Gora ostaje privržena evroatlantskom putu i vrijednostima.

„Crna Gora je partner i prijatelj Kosova. Nastavićemo da podržavamo unaprijeđenje ekonomske saradnje, kao i naš zajednički evroatlantski put“, rekao je Đeljošaj.

Žerka Hodža je čestitala Đeljošaju na imenovanju i poželjela mu uspjeh na realizaciji planiranih projekata.

Kako je saopšteno, tokom sastanka je razgovarano o mogućnostima unaprjeđenja saradnje dvije zemlje u različitim oblastima, posebno u privredi, turizmu i infrastrukturi.

Na sastanku je, dodaje se, bilo riječi o mogućnostima razmijene iskustava u evropskim integracijama, kao i implementaciji projekata za snažniji ekonomski razvoj.

"Sagovornici su istakli odlične odnose Crne Gore i Kosovo i dogovorili nastavak saradnje u oblastima od zajedničkog interesa", kaže se u saopštenju.

Bonus video: