Knežević - Al-Hantouli: DNP osuđuje ubijanje civila u Gazi, kao i napad Hamasa

"Činjenica je da u posljednjih par mjeseci svjedočimo intezivnom razaranju Palestine koje je rezultiralo velikim brojem civilnih žrtava, pred kojima svijet očigledno zatvara oči"

7976 pregleda 3 komentar(a)
Knežević i Al-Hantouli, Foto: DNP
Knežević i Al-Hantouli, Foto: DNP

Predsjednik Demokratske narodne partije (DNP) Milan Knežević sastao se danas u Skupštini Crne Gore sa ambasadorom Palestine Rabijem Al-Hantoulijem, saopšteno je iz DNP-a.

Kako se navodi u saopštenju, sastanku je prisustvovala i potpredsjednica Demokratske narodne partije Maja Vukićević.

"U razgovoru sa gospodinom Rabijem Al-Hantoulijem, Knežević i Vukićević su saopštili da Demokratska narodna partija najoštrije osuđuje ubijanje civila, posebno stradanje više hiljada djece i žena u Gazi", navodi se u saopštenju.

Iz Demokratske narodne partije saopštili su da osuđuju i napad koji je izveo Hamas 7. oktobra u kojem su žrtve takođe bili civili.

"Činjenica je da u posljednjih par mjeseci svjedočimo intezivnom razaranju Palestine koje je rezultiralo velikim brojem civilnih žrtava, pred kojima svijet očigledno zatvara oči. Demokratska narodna partija će se u okviru svojih mogućnosti boriti za poštovanje međunarodnog prava, a ambasadora Rabija Al-Hantoulija upoznali su sa spremnošću Demokratske narodne partije da podrži rezoluciju koja bi se donijela u crnogorskom Parlamentu, a kojom bi se jasno pozvalo na primirje u području Gaze", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: