Milović: Nastavak prljave kampanje GP URA protiv mene, Terzić nije ni saopštio na koga je mislio

"Takođe, po ko zna koji put podsjećam GP URA da konačno daju sliku mene i pomenutog Duška Golubovića, a ja ću se odnijeti prema svemu shodno javno datoj riječi pred građanima Crne Gore", poručio je Milović

14867 pregleda 31 reakcija 32 komentar(a)
Milović, Foto: Boris Pejović
Milović, Foto: Boris Pejović

S indignacijom odbacujem nastavak prljave kampanje koju protiv mene vodi Građanski pokret URA i njihovi funkcioneri služeći se neistinama u prizemnim pokušajima političke i lične diskreditacije, saopštio je danas ministar pravde Andrej Milović.

On je reagovao na izjavu potpredsjednice GP URA Milene Vuković koja je ranije danas između ostalog saopštila da je Milović stao u zaštitu svog šefa nakon što je vršilac dužnosti (v.d.) direktora Uprave policije Nikloa Terziće izjavio da je bivši agent Agencije za nacionalnu bezbjednost (ANB) i službenik Uprave policije Duško Golubović kupio auto od 300.000 eura.

"Ni današnji pokušaj potpredsjednice tog pokreta, Milene Vuković, nema veze sa istinom, pogotovo jer Nikola Terzić nije ni saopštio na koga je mislio kada je rekao da je jedan bivši pripadnik MUP-a kupio automobil od 300.000 eura. Kao ministar pravde, već od formiranja Vlade istrajno tražim smjene u bezbjednosnom sektoru i konačno sređivanje istog", napisao je Milović na društvenoj mreži X.

On je dodao da je predložio italijanski model zakona za oduzimanja imovine stečene kriminalom i korupcijom, takozvani Antimafija zakon, u čemu su kako dodaje saglasni on i izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković, a upravo da bi kako je kazao stvorili pravni osnov da pomenuta lica država pita i u građanskom postupku za osnov sticanja enormne imovine.

"Podsjećam potpredsjednicu GP URA da je upravo partija kojoj ona pripada protiv takvog zakonskog rješenja, predlažući drugi model, što kristalno jasno govori o tome ko se bori protiv mafije a ko je štiti. Takođe, po ko zna koji put podsjećam GP URA da konačno daju sliku mene i pomenutog Duška Golubovića, a ja ću se odnijeti prema svemu shodno javno datoj riječi pred građanima Crne Gore", poručio je Milović.

On je poručio da će neistine koje bivši premijer i lider GP URA Dritan Abazović u kontinuitetu plasira, krijući se danas iza Milene Vuković, dobiti priliku za dokazivanje pred sudom.

Bonus video: