Šaranović: Brđanin mora da se ponaša u skladu sa zakonom

Ministar unutrašnjih poslova poručio da ne može reći ima li Brđanin njegovo povjerenje, jer do sada nije sa njim sarađivao

12033 pregleda 24 reakcija 24 komentar(a)
Foto: MUP
Foto: MUP

Ministar unutrašnjih poslova Danilo Šaranović rekao je da još nije komunicirao sa direktorom Uprave policije Zoranom Brđaninom nakon njegovog ponovnog preuzimanja dužnosti u ponedjeljak.

"Naravno da kao neko ko je legalista, ko obavlja funkciju u javnom interesu, koju mora isključivo obavljati u skladu sa onim što su jasno zakonom definisne nadležnosti, moram da komuniciram sa svakim policijskim službenikom počev od direktora Uprave policije, ko god on bio, jer razumjećete da poslovi koje obavlja Ministarstvo unutrašnjih poslova i sve njegove organizacione jedinice, pa i Uprava policije su od važnosti za svakog građanina. Ono što je posebno važno da kao ministar unutrašnjih poslova omogućim, kao najodgovorniji u sistemu da, bez obzira na mnoga otvorena pitanja koja imamo ovom trenutku, da korisnicima usluga, odnosno na prvom mjestu građanima, garantujemo bezbjednost da ne bi trpjeli bilo kakve posljedice", rekao je Šaranović novinarima nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu.

Vlada je na jučerašnjoj sjednici konstatovala da je Brđanin direktor Uprave policije na osnovu presude Upravnog suda od 7. decembra, a prethodno je razriješila dosadašnjeg vršioca dužnosti Nikolu Terzića na njegov zahtjev.

Na pitanje ima li Brđanin njegovo povjerenje, odgovorio je da se povjerenje ne daje bilo kome ad hok.

"Povjerenje se ostvaruje predanim radom i rezultatima. Nisam do sada u privatnom životu ni profesionalnom smislu imao saradnju sa gospodinom Brđaninom da bih mogao kazati da li ju osoba za koju mogu da kažem da uživa moje povjerenje ili ne. Ono što je posebno važno, nakon što je lišeno bilo kog mog subjektivnog utiska jeste da omogućim da sistem funkcioniše, da od svakog pojedinca unutar MUP-a, od svih odgovornih u svakoj organizacijskoj jedinici, pa i Upravi policije tražim da posao obavljaju u skladu sa zakonom i u skladu sa jasno definisanim nadležnostima. A isto se naravno odnosi na gospodina Brđanina koliko god on bude obavljao funkciju direktora policije", poručio je.

Šaranović nije govorio o tome šta je bilo na sjednici Odbora za bezbjednost, jer je, kako je kazao, kao ministar sjednici prosustvovao po pozivu.

Bonus video: