Abazović: Monstat potvrdio spektakularne rezultate i ostvarenja moje, uništena propaganda nove vlade

"Naša ekonomija u trećem kvartalu tekuće godine rasla je 6.6% što je drugi najveći rast ekonomije u Evropi. U ovom kvartalu ostvarili smo 2.17 milijardi eura, to je rast od 300 miliona eura u odnosu na isti period prošle godine, kada je prihodovano 1.87 milijardi eura"

14366 pregleda 67 reakcija 59 komentar(a)
Abazović, Foto: Luka Zeković
Abazović, Foto: Luka Zeković

Monstat je danas samo potvrdio spektakularne rezultate i ono što su ostvarenja moje vlade kada je u pitanju rast ekonomije, saopštio je danas predsjednik Građanskog pokreta URA i bivši premijer Dritan Abazović.

On je na društvenoj mreži X napisao da su "potvrđeni sjajni rezultati 43. Vlade - Crna Gora sa rastom ekonomije od 6.6% u trećem kvaratalu zauzela drugo mjesto u Evropi".

"Naša ekonomija u trećem kvartalu tekuće godine rasla je 6.6% što je drugi najveći rast ekonomije u Evropi. U ovom kvartalu ostvarili smo 2.17 milijardi eura, to je rast od 300 miliona eura u odnosu na isti period prošle godine, kada je prihodovano 1.87 milijardi eura. Ovaj podatak još jednom je potvrdio ispravnost svih odluka 43. Vlade i praktično uništava svu propagandu koja dolazi od nove vlade. Već sada je jasno da će biti teško pratiti naše parametre rasta, ali u svakom slučaju spremni smo da se takmičimo u dobru Vraćamo Crnu Goru na pravi put", poručio je Abazović.

Preliminarni podaci Monstata pokazuju da je bruto domaći proizvod (BDP) Crne Gore porastao u trećem kvartalu 6,6 odsto.

To je drugi najveći rast ekonomije zabilježen u posmatranom periodu u Evropi.

Ispred Crne Gore je samo Malta sa rastom od 7,1 odsto.

Bonus video: