Milatović: Samit prilika da predstavimo dobre stvari, cilj da do 2028. budemo dio EU

"Prve korake je nova vlada već napravila na putu imenovanja važnih funkcija u pravosuđu. Crna Gora je najnaprednija od zemalja kandidata i taj princip regate treba da ima svoju dimamiku i to ću danas predstaviti s ciljem da može do 2028. da postane EU članica i to je naša pozicija"

6660 pregleda 10 komentar(a)
Milatović, Foto: Predsjednik.me
Milatović, Foto: Predsjednik.me

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović saopštio je da je Samit zemalja Zapadnog Balkana i Evropske unije u Briselu dobra prilika da se još jednom ponove sve pozitivne stvari koje su se desile u Crnoj Gori proteklih nekoliko mjeseci.

Ponovio je, prenosi portal RTCG, da je cilj i trenutna pozicija Crne Gore da do 2028. godine može da postane EU članica.

"Prve korake je nova vlada već napravila na putu imenovanja važnih funkcija u pravosuđu. Crna Gora je najnaprednija od zemalja kandidata i taj princip regate treba da ima svoju dimamiku i to ću danas predstaviti s ciljem da može do 2028. da postane EU članica i to je naša pozicija", rekao je Milatović novinarima u Briselu.

Samit je ocijenio sjajnom prilikom da se prodiskutuje proširenje EU i poručio da je Crna Gora "zemlja predvodnik".

Jakov Milatović
foto: Predsjednik.me

Istakao je da novi moment moraju da iskoriste svi - EU, članice EU u i zemlje kandidati.

"Zemlja smo koja koja svoje politike usklađuje sa EU i to ću ponoviti na samitu", dodao je Milatović.

Na pitanje novinara da prokomentariše stav Mađarske po pitanju pozicije Ukrajine, Milatović je kazao:

"Nadam se da će Mađarska promijeniti stav što se tiče evropske perspektive, ne samo kada je u pitanju Zapadni Balkan, već i kad se tiče istočnih komšija. Ukrajinski narod želi da bude dio EU."

Lideri Zapadnog Balkana u Briselu će razgovarati s liderima zemalja Evropske unije na sastanku kojim će dominirati teme o tome na koji način dvije strane zajedno i efikasno mogu odgovoriti na izazove u sve složenijem geostrateškom kontekstu.

Bonus video: