Milatović - Rute: Puna podrška Holandije ubrzanju evropskog integracionog procesa Crne Gore

"Takođe, naglašena je potreba daljeg unapređenja prijateljskih i savezničkih odnosa dvije države i ostvarivanja dinamičnije saradnje, prvenstveno kroz intenziviranje političkog dijaloga"

4640 pregleda 5 komentar(a)
Milatović i Rute, Foto: Kancelarija za odnose s javnošu predsjednika Crne Gore
Milatović i Rute, Foto: Kancelarija za odnose s javnošu predsjednika Crne Gore

Predsjednik Crne Gore Jakov Milatović sastao se sa predsjednikom Vlade Holandije Markom Ruteom na marginama Samita Evropska unija - Zapadni Balkan, saopšteno je iz kancelarije za odnose sa javnošću predsjednika Crne Gore.

Milatović se Ruteu u razgovoru zahvalio na dosadašnjoj podršci u procesu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, i istakao važnost dalje podrške Holandije politici proširenja Evropske unije.

"Sagovornika je upoznao sa pozitivnim pomacima koje je naša država uradila u prethodnom periodu po pitanju sveobuhvatnih reformi, istakavši uvjerenje, da će nova Vlada nastaviti dalji reformski proces, koji je u interesu cjelokupnog crnogorskog društva. Premijer Mark Rute ponovio je punu podršku ubrzanju evropskog integracionog procesa Crne Gore, i ohrabrio našu zemlju da u narednom periodu nastavi sa koracima u pravcu unaprjeđenja vladavine prava, s posebnim akcentom na imenovanja u pravosuđu.", navodi se u saopštenju.

Dvije zemlje kao članice NATO-a, kako je dodao Milatović, sarađuju na većem nivou i u okvirima važnim za širu, globalnu bezbjednost i potvrdio da Crna Gora ostaje u potpunosti posvećena saveznica.

On je iskazao zadovoljstvo otvaranjem rezidentnog predstavništva u Hagu i izrazio očekivanja da će Holandija, shodno reciprocitetu otvoriti Ambasadu u Crnoj Gori.

"Takođe, naglašena je potreba daljeg unapređenja prijateljskih i savezničkih odnosa dvije države i ostvarivanja dinamičnije saradnje, prvenstveno kroz intenziviranje političkog dijaloga. Predsjednik Milatović je iskoristio priliku da premijera Rutea pozove da posjeti Crnu Goru, što je sa zadovoljstvom prihvaćeno", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: